Sport - Foci

2019.01.28. 12:59

Tornával emlékeztek a kiváló sportolóra Szerencsen

Szerencs - Uray Attilára emlékeztek a szerencsi foci­torna résztvevői.

Szerencs - Uray Attilára emlékeztek a szerencsi foci­torna résztvevői.

Mezőkövesdi, sajóbábonyi, bőcsi, egri, tállyai és szerencsi focicsapatok fogadták el a meghívást arra a futballtornára, amelyet Szerencsen a Kulcsár Anita sportcsarnokában tartottak meg a város fiatalon elhunyt kiváló sportolójára, Uray Attilára emlékezve. Az eseményen Nyiri Tibor polgármester köszöntötte a sportolókat, majd sérülésmentes mérkőzéseket kívánt a csapatoknak. Ifj. Uray Attila, mint főszervező mondott köszönetet a csapatoknak a meghívás elfogadása kapcsán, ismertette a játékszabályokat, jó időtöltést kívánva a játékosoknak, szurkolóknak.

A sportprogram kezdeményezője a focista özvegye Uray Attiláné, az egykori Szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója, továbbá fia, ifj. Uray Attila, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára, „UEFA PRO diplomás” edző voltak.

Egeré lett a trófea

Uray Attila 1948. december 8-án született. A Földes Ferenc Gimnázium tanulója, diákként kiváló futballista volt a DVTK csapatában. Tanulmányait követően a Zöldért kötelékén belül dolgozott értékesítési főtanácsadóként, sportszerető családapaként nagy támogatója volt a sportnak, kiemelten a labdarúgásnak, mindamellett felkarolta az elesett embereket, ruha és élelmiszer-adományokkal segítette őket. Köztiszteletben álló személy volt. A szombati eseményen – amely parázsmeccseket hozott – egyperces néma főhajtással tisztelegtek a megjelentek a torna névadója előtt.

A megmérettetésen első helyezést ért el Eger, másodikat Sajóbábony és harmadikat Tállya együttese. A díjakat Nyiri Tibor polgármestertől vehették át a csapatkapitányok.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!