Sport - Foci

2018.09.25. 10:25

Magyar Kupa - Bíróverést senki sem látott a gesztelyi meccsen

Gesztely - Hat percet hosszabbítottak a gesztelyi kupameccsen, amely a ráadás végén dőlt el.

Gesztely - Hat percet hosszabbítottak a gesztelyi kupameccsen, amely a ráadás végén dőlt el.

A labdarúgó Magyar Kupa hétvégi fordulója keretében a megyei I. osztályú Gesztelyi SE hazai pályán 1–0-ra kikapott az NB III-as Sajóbábonyi VSE-től. A továbbjutást eldöntő gól a rendes játékidő 96. percében született, a vitát ez váltotta ki, valamint a játékvezető működése – továbbá annak híre is elterjedt, hogy a sípost bántalmazták.

A 96. percben

– Az a véleményem, hogy valaki, vagy valakik túllihegték a történteket – kezdte Huszák Géza, a gesztelyiek edzője. – A meccs presztízsjellegű volt, hiszen mindkét csapatban olyan labdarúgók játszottak, akik az életben barátok, a pályán azonban ellenfelek. A rendes játékidőben két kiállítás történt, egy a lefújás után, ráadásul hatszor a sárga lap is villant. Sok évtized áll mögöttem, ez alapján is mondom: a játékvezetés borzalmas volt. A 6 perc hosszabbítást teljesen indokolatlannak tartom, végül ez okozta a vesztünket, mert a sajóbábonyiak a 96. percben találtak a hálónkba. A hármas sípszó után én mentem a dolgomra, ennek ellenére állítom, hogy a dirigenst senki nem bántalmazta, hozzám legalábbis ezzel ellentétes információ nem jutott el.

A hazaiak közül Czifra László a 97. percben kapott piros lapot. A 43 éves cserekapus – aki mellesleg a gesztelyiek szponzora – így idézte vissza a történteket:

– A találkozó számunkra fájdalmas részéről annyit mondhatok, hogy két büntetőt nem kaptunk meg, ebben volt lerántás és kezezés is. A bíró az ítéleteivel a magasabb osztálybeli csapatot segítette, ezt természetesen fájlaljuk. Mencsik László kapott hideget és meleget, én pedig azért részesültem piros kártyában, mert ami csak eszembe jutott azt közöltem vele, szóval mindent mondtam rá. Paprikás volt a hangulat, ez tény, tettlegességről azonban szó sem volt. A sporik aztán egy órán keresztül az öltözőben ültek, majd elvonultak.

Nem észlelte

Kriston István, a sajóbábonyiak edzője is nyilatkozott a meccs körítéséről:

– Soha nem foglalkozom a játékvezetéssel, ők a pálya tartozékai, a szabályok őrei. Ezt így kell elfogadni, olyan felesleges azon rágódni, hogy szükség volt-e 6 perc ­hosszabbításra, vagy sem. Feltételezem, hogy a „műsor­időt” sok sárga és piros lap, meg az öt csere dobta meg, ehhez igyekeztünk alkalmazkodni. A ráadásban én már azon töprengtem, hogy mit tudok még kitalálni, aztán lélekben felkészültem a kétszer 15 percre, amely végül elmaradt. Az elterjedt rémhíreket én sem tudom megerősíteni: nem észleltem azt, hogy valaki, vagy valakik helyben hagyták volna a pályáról levonuló játékvezetőket.

ÉM-KT


A játékvezetőről: hevesi

Mencsik László játékvezető korábban kiérdemelte Heves megye legjobb játékvezetője címet is. Az érvényben lévő szabályok szerint nem nyilatkozhat, ezért nem kerestük meg. A meccsen volt ellenőr, akinek a véleménye – vitás esetben, vagy az esetleges fegyelmi eljárás során – perdöntő lesz.


[related-post post_id="3994966"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!