Sport - Foci

2017.11.29. 10:01

Magyar Kupa: Cigánd vs. Dorog - Harmadikra lehet, hogy sikerül?

Cigánd – Dorog Magyar Kupa mérkőzést rendeznek szerdán 12 órától a bodrogközi városban.

Cigánd – Dorog Magyar Kupa mérkőzést rendeznek szerdán 12 órától a bodrogközi városban.

A cigándi labdarúgócsapat történelme során harmadik alkalommal jutott el odáig a Magyar Kupában, hogy a legjobb 16 közé kerülésért küzdhet. Ezen szakaszban előbb 2007 őszén a Vasas 5-0-ra nyert a településen, majd hat esztendővel később, 2013-ban a Diósgyőri VTK 4-3-ra tudott győzni a CISE vendégeként. A helyiek azóta is emlegetik, hogy ha 3-1-es vezetésüknél kihasználják ordító ziccerüket, akkor…

Fiatal csapatunk számára ez is egy komoly feladat." Terjék Sándor

Előre játékban

A Cigánd ezúttal egy NB II-es ellenféllel, a Dorogi FC-vel mérkőzik a következő körbe való bekerülésért, amely teljesen nem ismeretlen a pályaválasztók számára, hiszen tavaly még meccseltek egymással a másodosztályban: először 2-1-re a DFC bizonyult jobbnak, aztán viszont a CISE 1-0-ra hozta a közös találkozójukat.

– Olyan nagy mértékben nem változott meg a keretük, igaz, az edzőjük már más, és ott van náluk a korábbi magyar gólkirály, Simon Attila – mondta Terjék Sándor, a cigándiak technikai vezetője. – Ő ugyan 2017 januárjában igazolt Dorogra, de ellenünk éppen nem szerepelt, ugyanis: a sorsolás alapján mi az első fordulóban találkoztunk a dunántúliakkal, márpedig az akkori tavaszi első kört előre hozták 2016 végére.

Egy komplett, jó csapatot fogadunk, amely kicsivel talán esélyesebb, de ha előrefelé tudunk olyan teljesítményt nyújtani, amilyet szeretnénk, illetve úgy küzdünk, mint például a Szolnok ellen, akkor meglehet a továbbjutás. Nekik is vannak információik rólunk, nekünk is róluk, ezeket felhasználva megpróbáltuk felépíteni a megfelelő taktikát. Annyi előnyünk lehet, hogy mi szombaton játszottunk, ők vasárnap, nekik kellett nagy távolságot utazni, és a kezdés is korai, ezek talán helyzeti előnyök, de nagy fórt nem jelentenek.

Nem kell görcsölni

Az előző körben is járt a megyében a Dorog, ugyanis Mucsonyban 3-1-re győztek a Cigándhoz hasonlóan NB III-as Putnok ellen.

– Ebben az évben ez az utolsó tétmeccsünk, amit nagyon komolyan veszünk, fiatal csapatunk számára ez is egy komoly feladat – folytatta Terjék Sándor. – A maximális intenzitással készültünk rá, az öröm, hogy a legjobb összeállításban tudunk kiállni a Dorog ellen. Az ősz folyamán kettős volt a terhelés a játékosok számára, hiszen a bajnokik mellett jöttek a kupatalálkozók, de a két sorozatot jól össze tudtuk illeszteni, igazából nem lepett meg senkit, a rutinosabb játékosainkat legfőképpen nem, ugyanis tavaly az NB II-ben nem egyszer futballoztunk hétvége-hétköznap-hétvége ritmusban. A korábbi fordulók előtt, alatt se volt az a görcsös elvárás, hogy mindenképpen tovább kell lépni, persze harcolni fogunk, amennyire és ameddig csak tudunk.

A cigándiak pályája az időjárási körülményekhez képest megfelelő, játékra alkalmas állapotban van.

- ÉM-MI -


A tények

A várható kezdőcsapat: Sánta T. – Timkó (Molnár L.), Répási, Kovács, Balla – Baksa – Sánta K. (Benke), Toma, Molnár T. – Ötvös (Szöllősi) – Oláh.

A belépőjegyekről: felnőtt számára 700, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 forint, míg 6 éves kor alatt ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!