Sport - Foci

2017.05.17. 09:29

MLSZ: 200 ezres büntetés a Vasasnak a "Hülye k..." miatt

Budapest, Debrecen, Miskolc, Mezőkövesd - Néhány hetes késéssel az MLSZ Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta a DVTK - Vasas mérkőzésen a fővárosi szurkolók női játékvezetőnek címzett rigmusát is.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Mezőkövesd - Néhány hetes késéssel az MLSZ Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta a DVTK - Vasas mérkőzésen a fővárosi szurkolók női játékvezetőnek címzett rigmusát is.

Mint arról beszámoltunk: a 2017. április 29-én lejátszott DVTK-Vasas meccs 43. percében, Ugrai lövését követően ismét felhangzott az ominózus rigmus, ezúttal azonban az angyalföldi tábor jóvoltából. Egy perccel előtte Ugrai ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, és a védők által kifejelt labdáért az aprótermetű Vela vívott fejpárbajt az ellenfél játékosával. A Vasas játékosok kezezést reklamáltak Velánál, az összefoglalóban látható, hogy az Ugrai lövésével záruló támadás után a Vasas kapusa gesztikulálva rohan az alapvonali játékvezető, Urbán Eszter felé, majd jól hallhatóan felhangzik a piros-kék szurkolók szájából a "Hülye kurva" rigmus. A mérkőzés ellenőrén kívül szerintem mindenki hallotta ezt a stadionban, így az eset bele sem kerülhetett a mérkőzés ellenőri jelentésébe, ebből eredően nem is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság.

Nos az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 16-i ülésén megtárgyalta az esetet és az alábbi határozat hozta: a FEB a Diósgyőr - Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (női játékvezető szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

További NB I-es határozatok:

Souleymane Diarra (Újpest), mint visszaeső, mert ellenfelét nyilvánvaló gólhelyzetben gáncsolta, amiért kiállították, majd a piros lap felmutatása után vehemensen reklamált a játékvezetőnél és közben két kézzel enyhén meglökte a játékvezetőt 5 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az FTC - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest - Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezet és politikus szidalmazása) 400.000 Ft, a Fehérvárt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után az FTC-vel szemben, a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosítására vonatkozó szabályzati előírások megsértéséért kiszabott 500.000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.


Kettős mérce - Kiakadtak a diósgyőri szurkolók az MLSZ-re

Ugyanaz a rigmus két NB I-es meccsen, de amíg a Diósgyőrt súlyosan megbüntette az MLSZ, addig a másik klub semmilyen retorzióban nem részesült. "Másoknak megengedett a szexista, ordenáré megnyilvánulás?" - teszik fel a kérdést a DVTK szurkolói.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!