Sport - Foci

2016.10.27. 13:08

Marcali vs. Mezőkövesd - Egy másik súlycsoportban

Mezőkövesd - Az NB I-es kövesdiek játszi könnyedséggel léptek tovább a labdarúgó Magyar Kupában.

Mezőkövesd - Az NB I-es kövesdiek játszi könnyedséggel léptek tovább a labdarúgó Magyar Kupában.

Az élvonalbeli borsodiak a továbbjutás reményében már kedden nekivágtak a csaknem 340 kilométeres útnak. A Balatonhoz közeli somogyi településen – a napokban esett sok eső miatt – nagyon mély talaj fogadta a pályára lépő csapatokat. A vizes, csúszós gyepen egy-két helyen megállt a labda, amely sokszor becsapta a játékosokat. A mérkőzés elején a vendégek irányították a játékot, a javukra mutatkozó fizikai különbség és nagyobb tudás hamar kifejezésre jutott. A megyei I. osztályú bajnokság 10. helyén tanyázó hazaiak ebben az időszakban még egészen jól tartották magukat, s bár csak a védekezéssel törődtek, de ezt ügyesen tették. A „jég” a 30. percben tört meg, ekkor Bacelic-Grgic a Jagadicsról kipattant labdát 3 méterről helyezte a kapu közepébe (0-1) és ettől kezdve a vendéglátó alakulat feladta az egyenlőtlen küzdelmet. A 35. percben szép támadás, bal oldalt futott a pályán, ennek végén a Jagadicsról kipattant labdát Tóth B. 5 méterről helyezte a hálóba (0-2).

Gólok, futószalagon

A marcali gárda csak a védekezésre összpontosított, kapura semmilyen veszélyt nem jelentett. A fürdővárosiak pedig megállás nélkül rohamoztak és a szünet előtt még kétszer vették be a hazaiak ketrecét. A 38. percben Kink 30 méterről, ballal bombázott a jobb felső sarokba (0-3), majd mielőtt az öltözőbe vonultak a csapatok, Tóth B. 5 méterről a kapu közepébe fejelt (0-4). A szünet után rögtön cserélt Pintér Attila, aki az 54. percben harmadszor is változtatott, bizonyára már az MTK Budapest elleni, szombati taktikát gyakoroltatta „fiaival”. Pauljevicék megalkuvás nélkül rohamoztak, egyre-másra teremtették veszélyes lehetőségeiket és ezek közül egymás után kettőt is értékesítettek Vosahlik és Tóth B. révén (0-6). Szűk tíz perc kellett ahhoz, hogy Mevoungou és Baracskai – szintén egymást követően – is bevegye a marcaliak hálóját (0-8).

A bajnokságban a Haladás ellen először betaláló Molnár G. is nagyon „csipkedte” magát és fáradozásait a 67. percben koronázta siker (0-9). Sokan arra számítottak, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC megáll és már a hét végére tartalékolja erejét, de nem így történt: Mevoungou a 75. percben két számjegyűre alakította az eredményt (0-10), végül a hajrában Sós B., Vosahlik és Bacelig-Grgic is feliratkozott a góllövő listára (0-13), így kiütés lett a vége. A 90 perc során, az első félórát leszámítva, egyszerűen felbillent a pálya. A kiváló erőkből álló vendégcsapat jó teljesítményt nyújtva diadalmaskodott a sportszerűen játszó somogyiakkal szemben.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Marcali VFC – Mezőkövesd Zsóry FC

0-13 (0-4)

Marcali, 500 néző. V.: Zierkelbach.

Marcali VFC: Jagadics – Horváth E., Németh M., Zsiga Zs. (Zsámbók, 84.), Maros (Gyovai, 75.)– Orbán, Kovács B. – Czimondor, Garai, Kőrösi (Kassai, 46.) – Tóth N. Játékosedző: Kőrösi András.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Hegedűs D., Devecseri, Szeles (Mevoungou, 46.), Sós B. – Bacelic-Grgic, Tóth B. – Pauljevic, Nicorec (Baracskai, 54.), Kink (Molnár G., 46.) – Vosahlik. Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Maros a 72., Czimondor a 81., Devecseri a 90. percben.

Gólszerző: Bacelic-Grgic (0-1) a 30., Tóth B. (0-2) a 35., Kink (0-3) a 38., Tóth B. (0-4) a 45+1., Vosahlik (0-5) a 48., Tóth B. (0-6) az 50., Mevoungou (0-7) az 58., Baracskai (0-8) a 60., Molnár G. (0-9) a 68., Mevoungou (0-10) a 75., Sós B. (0-11) a 82., Vosahlik (0-12) a 86., Bacelic-Grgic (0-13) a 88. percben.

Jók: senki, ill. Tóth B., Vosahlik, Bacelic-Grgic, Mevoungou.

Kőrösi András: – Nagyon örülünk neki, hogy ismét jó focihangulatot varázsoltunk Marcaliba. Az élvonalbeli ellenfelünk természetesen más „kávéházban játszik”: gratulálunk a kövesdieknek, minden tekintetben fölényesen felülmúltak minket. Azt kívánjuk nekik, hogy minél tovább jussanak el a kupában.

Pintér Attila: – Erejéhez mérten próbálta tartani magát a marcali csapat, s próbált mindent megtenni azért, hogy sikert érjen el, hiszen a kupában bármi megtörténhet. Láttunk már nagy együtteseket kiesni, örülök, hogy mi nem tartozunk közéjük. Az is örömre ad okot, hogy sok gólt szereztünk, mivel eddig problémáink voltak a helyzetkihasználással. Megpróbálunk minél tovább menetelni a kupában.

Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!