Sport - Foci

2016.08.17. 21:56

Mezőkövesd Zsóry FC: Ismét pontokba került a rossz helyzetkihasználás

Mezőkövesd - Zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a Mezőkövesd-Zsóry FC futballcsapata, szerdán este az Újpesttől.

Mezőkövesd - Zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el a Mezőkövesd-Zsóry FC futballcsapata, szerdán este az Újpesttől.

Az élvonalbeli bajnokság első öt fordulójában a két csapat éppen ellenkező formát mutatott: amíg az újonc kövesdiek három veretlenül megvívott találkozó után egymás követően kétszer is alulmaradtak, addig az Újpest éppen mostanra lendült bele. Emlékezhetünk rá, a lila-fehérek két vereséggel indították a szezont, ezután viszont zsinórban három meccsen is jobbnak bizonyultak aktuális ellenfelüknél. Nebojsa Vignevic gárdája éppen ezért kellő önbizalommal érkezett Mezőkövesdre, ám a dél-borsodiak hazai pályán egyértelműen a három pontért szálltak harcba.

A sárga-kékek igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, ami ugyan a labdabirtoklásban nem látszott meg, de az első negyed órában a kapu előtt veszélyesebbek voltak a hazaiak. A legnagyobb lehetőség Frölich húszméteres, középre tartó bombája volt, amit Balajcza kiütött, a kipattanót azonban Strestik a kapuba továbbította. A jelenet szépséghibája volt, hogy mindezt lesről tette. A másik oldalon Devecseri adta el a labdát, a jobb szélen Balázs iramodott meg, majd jól gurított Windecker elé, aki a rövid felsőbe lőtt volna, de ott volt Tujvel, és nagyot mentett.

Az első fél óra végén azonban már ő is tehetetlen volt egy formás, kombinatív akció után a lila-fehérek előnyhöz jutottak. A bekapott gól komoly hatással volt a Pintér-csapat játékára, amely látványosan visszaesett a gólnélküli időszakhoz képest. Az Újpest egyértelműen uralta a találkozót, és még a szünet előtt megduplázta az előnyét. Kis híján már Mohl szabadrúgása is befért, néhány másodperccel ezután viszont Diarra bombájával szemben már Tujvel is tehetetlen volt. Negyvenöt perc elteltével tehát nehéz helyzetben volt az újonc dél-borsodi gárda, már csak azért is, mert a korábbiakhoz képest a támadójátéka vérszegényebb volt a hazaiaknak.

Széleken támadtak

A kétgólos előny birtokában kellemes helyzetben volt az Újpest, ugyanakkor a vendégeknek figyelniük kellett arra, hogy bele ne aludjanak a folytatásba. A kövesdiek két újonnan pályára lépő játékosa frissességet hozott a játékba, Bacelic-Grgic és Sós is jól szállt be a mérkőzésbe. A széleken néhányszor sikerült az újpesti védelem mögé kerülni, ám a kapu előtti helyzetekben rossz döntéseket hoztak a hazai játékosok. A legnagyobb lehetőség Bacelic-Grgic előtt maradt ki, aki egy baloldalról betett labdát estében fejelt a bal alsó sarok mellé. Ezekben a percekben komoly nyomás nehezedett a lila-fehérekre, de a Mezőkövesd-Zsóry helyzetkihasználására ismét gyenge volt. Ráadásul egy kontra végén a csereként beállt Cseke kis híján a harmadikat is megszerezte. Tujvel bravúrjára volt szükség, hogy a bal alsóra tartó lövés ne akadjon meg a hálóban. Már belül jártunk az utolsó negyed órán, amikor a szintén nagy kedvvel futballozó Windekker szúrta rá, a lövése nem sokkal kerülte el a jobb kapufát. Ezután végképp leült a meccs, a hajrában elmaradtak a nagy kövesdi rohamok, a fővárosi együttes magabiztosan őrizte az első játékrészben megszerzett vezetését.

A Mezőkövesd ismét egy olyan mérkőzést veszített el, ahol mezőnyben felvette a harcot az ellenfelével. A különbség a tizenhatoson belül mutatkozott meg. Amíg az Újpest az első félidőben könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit, addig a sárga-kékek bőkezűen elszórták azokat. Ez pedig egyetlen ellenféllel szemben sem fér bele. Pintér Attila gárdája a Debrecen és a Videoton után az Újpesttől is kikapott, vasárnap pedig egy roppant nehéz idegenbeli fellépés vár a csapatra, hiszen a címvédő Ferencváros vendégei lesznek.

- ÉM-ME -


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd-Zsóry FC – Újpest FC 0-2 (0-2)

Mezőkövesd, 2452 néző. V.: Berke B. (Erdős G., ifj. Varga G.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (7) – Vági (4), Hudák (4), Devecseri (4), Fótyik (5) – Egerszegi (5), Tóth B. (4) - Frölich (4) – Pauljevic (5) - Kink (4), Strestik (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

Újpest FC: Balajcza (5) – Nagy T. (5), Pávkovics (5), Kálnoki Kis (5), Mohl (5) – Andric (6), Windecker (6), Sankovic (5), Diarra (7) – Balázs B. (5) Bardhi (7). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Csere: Frölich helyett Bacelic-Grgic (5) a 46., Kink helyett Sós (4) az 52., Bardhi helyett Cseke (-) a 62., Tóth B. helyett Vosahlik (-) a 71., Balázs B. helyett Lázok (-) a 76. Andric helyett Nagy G. a 88. percben.

Gólszerző: Andric (0-1) a 29., Diarra (0-2) a 43. percben.

Pintér Attila: - Meg kell tanulnunk nyerni, nem lehet ilyen gólokat kapni, ez már az NB I. Az Újpest szinte százszázalékosan használta ki a helyzeteit, mi pedig ismét gyengék voltunk a kapu előtt. A játékosok becsülettel elvégezték a dolgukat, de addig nem várhatunk mást, amíg határozatlanok vagyunk a kapu előtt.

Nebojsa Vignevic: - Ez egy nehéz mérkőzés volt, jó ellenféllel szemben. A Mezőkövesd jobb csapat annál, mint amit az eddig megszerzett pontjai mutatnak. Kilencven percen keresztül folyamatosan koncentrálni kellett, hogy begyűjtsük a három pontot. Az első félidőben nagyon egyben voltunk, kontrolláltuk a játékot, ekkor szereztük a góljainkat is. Büszke vagyok a csapatra, gratulálok a játékosaimnak, remélem, ezt a jó sorozatunkat tovább tudjuk folytatni.


A gólok története:

29. perc: Diarra balról keresztbe ívelt, Bardhi pedig egyből visszapasszolta a labdát a kapu előterébe. Itt érkezett Andric, aki senkitől sem zavartatva, hat méterről talált a kapuba, 0-1.

43. perc: Mohl jobbszélről elvégzett szabadrúgása még a felső lécen csattant, a kipattanót azonban megszerezte Diarra tolt egyet a labdán és a tizenhatos csücskéről, nagy erővel a hosszú sarokba lőtt, 0-2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!