Sport - Foci

2016.07.30. 18:39

Mezőkövesd Zsóry FC: Egy összeszokottabb és előrébb tartó rivális ellen

Mezőkövesd, Dunaújváros - Vasárnap 18 órától Dunaújvárosban az MTK ellen játszik a Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

Mezőkövesd, Dunaújváros - Vasárnap 18 órától Dunaújvárosban az MTK ellen játszik a Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

A mérkőzést az NB I-es labdarúgó bajnokság őszi 3. fordulója keretében azért játsszák a Duna-parti városban, mert a kék-fehérek stadionját még nem adták át. A matyóvárosiak az első két fordulóban veretlenek maradtak, igaz, még nem is nyertek: hazai környezetben 2-2-re végeztek a Gyirmót FC ellen, majd Sopronban 1-1-es döntetlent harcoltak ki a Szombathelyi-Swietelsky Haladás vendégeként.

A dunaújvárosi stadion az MTK-nak nem lesz semleges pálya." Pintér Attila

A fővárosiakról

– Az utóbbi években az MTK Budapest rendszeresen az Európa Ligában indult, egységes, tudatosan épített klub – mondta Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Csapatukban idősek és fiatalok is helyet kapnak, s nagyon jó, korszerű futballt játszanak: nem hiába végeznek rendre a bajnokság élmezőnyében, például tavaly is meghatározó szerepet játszottak. Felkészültünk belőlük, s amennyire csak kell, a saját játékunkat igyekszünk játszani, hogy minél eredményesebbek legyünk. Az biztos, hogy ezúttal is a csapatjáték vezethet eredményre. Az MTK gárdájának is vannak hibái, majd meglátjuk, hogyan tudjuk ezeket kihasználni. Ellenfelünk rövidpasszos-játékot játszik, amelyet már az utánpótlástól kezdve épít. Mind­egyik csapatrészükben vannak kiemelkedő játékosaik, említhetném például Szatmárit, Kantát, Bakit, Besét… Az tény, hogy előrébb tartanak hozzánk képest, együttesük a miénktől összeszokottabb, de nem feltartott kézzel megyünk hozzájuk sem.

A változtatásokról

A vezetőedző ezután arról beszélt, hogy akcióból kevés gólt kaptak, hálójuk inkább pontrúgások után zördült.

– Össze kell még szokniuk az embereknek, hogy ezeket el tudják hárítani, ki tudjuk védekezni – folytatta Pintér Attila. – Egy épülő csapatban benne vannak a hibák: amíg januárban az edzőmérkőzéseken tapasztaltuk meg, min kell javítanunk, s mi megy jól, most nem volt ideális a felkészülésünk, ezért élesben kapjuk góljainkat. Az edzéseken mindent elkövetünk azért, hogy minél hamarabb és minél ütőképesebbek legyünk, és ugyancsak minél kevesebb hibával játsszunk. Sok játékos távozott, sok játékos érkezett a nyáron és mindig vannak kisebb-nagyobb gondjaink. Meg kell találnunk az ideális kezdő tizenegyet, de ez így van rendjén, kevés volt az időnk a felkészülésre. Változtatások azért is voltak, mert minden ellenfélnek megvannak a hibái, és próbáltuk úgy felállítani a csapatot, hogy ezeket ki tudjuk használni. Idáig tette a dolgát a csapat, közben ne felejtsük: nekünk a bennmaradás a célunk.

Arra a kérdésre, hogy semleges pályán lépnek pályára, Pintér Attila így vélekedett:

– A dunaújvárosi stadion az MTK-nak nem lesz semleges a pálya, hiszen már többször is játszott ott, nekünk viszont idegen lesz. Bárhol és bárki ellen lépünk pályára, nyerni szeretnénk. Szerettem volna, ha mindkét mérkőzésünket megnyerjük, de nem így sikerült. Az első meccsünkön vezettünk, majd vesztésre álltunk, aztán visszajöttünk. Ha pontosabbak vagyunk, akkor megszerezhettük volna a három pontot. Ez érvényes a második mérkőzésre is, hiszen a végén volt egy óriási lehetőségünk, de az utolsó csatárpasszunk nem sikerült. Emberhátrányban is megtettünk mindent, így utólag elégedettek vagyunk az egy ponttal.

Az új játékosról

A 27 éves Jan Vosahlík a felkészülés kezdetén már megfordult Mezőkövesden. A támadó korábban már játszott a prágai Slaviában és a Jablonecben, sőt légióskodott Kazahsztánban is. Róla így vélekedett a vezetőedző:

– A Slaviában tudás nélkül nem lehet futballozni. Mi most a piac adta lehetőségekhez mérten igazoltunk, decemberig pedig már nem nagyon lesz változás nálunk. Abban bízom, hogy Jan hasznos tagja lesz csapatunknak.


[poll id="1151"]


A kezdőcsapatról

A Mezőkövesd Zsóry FC játékosai közül Tóth Bence – legutóbbi kiállítása miatt – nem szerepelhet.

A várható kezdőcsapat: Dombó (Tujvel) – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Egerszegi, Nicorec – Pauljevic, Bacelic-Grgic, Kink – Strestik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!