Sport - Foci

2012.07.16. 10:10

Jól mutatkozott be Gosztonyi Diósgyőrben

Szombaton lejátszotta első hazai edzőmérkőzését a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Szombaton lejátszotta első hazai edzőmérkőzését a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Mintha már bajnoki összecsapás lett volna… Legalábbis szurkolói szempontból, ugyanis szombaton kora délelőtt körülbelül félig megtelt a ,,napos oldal” a DVTK-stadionban, jelezve, hogy a drukkerek nagyon kíváncsiak a csapatra. A kezdő sípszót megelőzően Bernardo Frizoni arról beszélt, hogy egyelőre nem hosszabbított kontraktust a Diósgyőrrel, a menedzsere tárgyalásban áll a klub vezetésével. A pályára lépő tizenegyben nem kapott helyet a friss igazolás, a szlovák Michal Hanek, aki az egyik edzésen megsérült, így Sisa Tibor vezetőedzőnek el kellett tekintenie a szerepeltetésétől. A VIP ,,részlegen” a szokás arcokon túl idegent is fel lehetett fedezni: az Újpest szakmai és játékos-megfigyelőjét, Szlezák Zoltánt, aki nyilván próbált ellesni ezt azt, miután az NB I nyitó fordulójában a fővárosi lilák látogatnak az Andrássy útra.

Gyorsabb játékot

Az első félidőben nem mutatott sokat a piros-fehér együttes, de a negyvenöt perc alatt több ,,forgás” is történt a gárdában; hol a próbázó Vrucina volt az előre tolt ék, hol Seydi, Luque mindkét szélen feltűnt, de Takács is felcserélre védekező középpályás szerepkörét Fernandóéval. A találkozó második részében már egy dinamikusabb DVTK futballozott, egyrészt a Videotontól érkezett Gosztonyi Andrásnak köszönhetően, aki lövései, összjátékai után meg is kapta a tapsot a publikumtól.

A meccs zárásakor Sisa Tibor megemlítette, hogy az első felvonásban páran (neveket mellőzött a mester) kényelmesen futballoztak, ami együtt járhat azzal, hogy egyesek a ,,tuti”-ból könnyen cserékké, kispadosakká válhatnak…

- Sokkal több futást, gyorsabb játékot szeretnék látni, egyénileg dinamikusabb labdavezetést. Azért persze voltak ügyes dolgok is – szólt a Diósgyőr trénerének további értékelése. – Szeretném, ha még egy-két embert igazolni tudnánk, ebben az esetben mindenkinek meg lenne az egészséges konkurenciája.

Nem az a stílus

A felkészülési összecsapáson egy horvát csatár, Bojan Vručina is lehetőséget kapott a bizonyításra, ám mindössze egy félidőt töltött a pályán.

- Nem az a stílusú futballista, akit még el tudnék képzelni ezen a poszton, ő inkább egy statikus, az egyéni ügyességre alapozó labdarúgó, már pedig én egy lendületesebb embert keresnék – jelentette ki róla Sisa Tibor.

A trénert megkérdeztük Elek Ákosról is, amint már arról írtunk, a válogatott középpályás átigazolásáról tárgyalást folytat a Videoton és a Diósgyőr.

- Természetesen örülnék neki, ha sikerülne Ákost megszereznünk, nagyon fontos láncszeme lehetne a csapatunknak – szögezte le Sisa Tibor. – A középpályás játékunkat masszívabbá tehetné, de a játékintelligenciájával is sokat lendítene az összjátékon. Ha sikerül megszereznünk boldog leszek, ha nem, akkor elfogadom azt is.

Az előző héten már beszámoltunk arról, hogy Tajti Norbert és Nagy Tamás kontraktust hosszabbított Diósgyőrben, most az érintettek azt is elmondták, hogy mindkettejük új szerződése 2014. június 30-ig szól.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK - MŠK Rimavská Sobota (szlovák)0-1 (0-1)

Diósgyőr, 1500 néző. V.: Fábián. 

DVTK, I. félidő: Ribánszki – Vadász, Czégel, Nagy T., Gohér – Abdouraman, Takács – Seydi, Luque, Fernando – Vručina.

DVTK, II. félidő: Ribánszki – Vági, Vadász, Nagy T., Gohér (Frizoni) – Takács (Csirszki), Abdouraman (Sekour) – Gosztonyi, Fernando (Bacsa), Luque (Gallardo) – Seydi. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Gólszerző: Nakamura (23.).

A piros-fehérek ellenfele kedden 18 órától a Gyirmót FC lesz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!