Sport - Foci

2012.04.10. 13:32

Négy meccsén hat gólt termelt Kovács Péter

Harmincöt esztendősen is lehet hétről hétre kiemelkedő játékot produkálni a zöld gyepen.

Harmincöt esztendősen is lehet hétről hétre kiemelkedő játékot produkálni a zöld gyepen.Eddigi négy tavaszi mérkőzésén hat gólt szerzett Kovács Péter, az FC Tiszaújváros NB III-as labdarúgó csapatának támadója, aki legutóbb a Rákosmente TK gárdájának idegenben rámolt be hármat.

– A Balassagyarmat ellen egyszer, Gyöngyös ellen kétszer, most pedig már háromszor emelhettem a magasba a kezem – mondta az újvárosiak gólfelelőse, majd hozzátette: – Csupán a Dunakeszivel szembeni összecsapásunkon maradtam „nullás”, de akkor sem volt okom a kesergésre, hiszen 3-1-re nyertünk.

Majd minden osztályban

Kovács Péter korábban megjárt már szinte minden osztályt. Focizott az NB I/B-ben, az NB II-ben és a megyei I. osztályban is, most pedig az NB III-as Mátra csoportban kamatoztatja kivételes képességeit. A Tisza-partiak előtt megfordult Diósgyőrött, Bőcsött és Kazincbarcikán is.

– Eredményességemet sok mindennek köszönhetem – folytatta a támadó. – Egy csatár nem csupán egyéni adottságaival él, ahhoz, hogy gólt, vagy gólokat szerezzen, a hátországnak is teljesítenie kell. Vagyis jó csapatjáték nélkül nem lehet megfelelően produkálni: régi igazság, hogy a támadót ki kell szolgálni, s az a jó gólvágó, aki helyzeteinek jelentős részét kihasználja. Nálunk most minden adott: Koleszár György jó edző, a társaság rendre kitesz magáért és nekem is megy a játék. Csak ennyi a recept...

Éjszakai műszakból

Kovács Péter a Tiszai Vegyi Kombinát Olefingyárában dolgozik, olykor az éjszakai műszakból indul a bajnoki meccsekre.

– Addig csinálom, amíg bírom – folytatta a jobblábas futballista. – Egyáltalán nem érzem, hogy szögre kellene akasztanom a cipőmet, különösen most, amikor jól megy a „csacsi”. Nagyon remélem, hogy soron következő meccseinket is hozzuk és az élbolyban végzünk majd.

A sportoló portréjához tartozik még, hogy a labdarúgás kispályás és a strand műfaját is űzi, utóbbiban egyenesen a válogatottságig vitte.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!