Sport - Foci

2012.04.04. 12:29

Magyar férfi kézilabda-válogatott - Göteborgon át London felé

Pénteken megkezdi olimpiai kvalifikációs szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Pénteken megkezdi olimpiai kvalifikációs szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott.Az előttünk álló hétvégén a magyar sporttársadalom figyelme a férfi kézilabda-válogatottra irányul. Mocsai Lajos együttese ugyanis a svédországi olimpiai kvalifikációs tornán szerepel, a házigazda svédek, a brazilok és a macedónok társaságában. A körmérkőzéses sorozat három nap alatt lezajlik, a csoport első két helyezettje pedig készülhet a londoni ötkarikás játékokra. A mieink az első mérkőzésüket a Kiril Lazarovval felálló macedónokkal játsszák, ami sorsdöntő lehet a folytatásra nézve.

Fókuszban a macedónok

- A felkészülést nagyjából kétharmad-egyharmad arányban erre a meccsre toltuk el – tette hozzá Mocsai Lajos, szövetségi-kapitány. – Jól ismerjük az első ellenfelünket, akikkel a legutóbbi Eb-selejtezőben egy csoportban szerepeltünk. Oda-vissza legyőztük őket (29-22, 29-26), de azóta rengeteget fejlődtek, amit a szerbiai kontinenstornán is bizonyítottak. Ilyés Ferenc kiesése komoly gondot okoz, elsősorban védekezésben. A helyére behívott Katzirz Dávid reményeink szerint pótolni tudja majd a válogatott csapatkapitányát.

Az MKSZ szakmai igazgatója bízik a csapatban. A mezőkövesdi Juhász István reméli, hogy a három meccses sorozaton nemzeti együttesünk azt az arcát mutatja majd, amit a januári Európa-bajnokság első szakaszában. Akkor, mint emlékezhetünk a világ élvonalához tartozó oroszok, spanyolok és franciák ellen remekeltek a mieink. Most a számítások szerint két siker is elég lehet a továbbjutáshoz.

Elcserélné a szabadságát

- Bízom a csapatban, mert tudom, hogy a jelenlegi keret képes kijutni az olimpiára – ezt már Zubai Szabolcs, a válogatott mezőkövesdi származású beállósa nyilatkozta. Pályafutásom legfontosabb három mérkőzése következik, mert egy ilyen lehetőség nagyon ritkán adatik meg egy kézilabdázó életében. Nem kérdés, a nyári szabadságomat elcserélném az olimpiai részvételre. Ismerjük az ellenfeleket, mindhárom más-más stílust képvisel. A papírforma és az erőviszonyok alapján a macedón-meccs lehet a klub, de legutóbb az Eb-n is látszott, hogy mennyit ér a papírforma. Mindhárom találkozón nagyon keményen oda kell tenni magunkat, és akkor teljesíthetjük az elénk tűzött feladatot.

ÉM – ME

Az olimpiai kvalifikációs torna menetrendje: 

Április 6., péntek:

Magyarország-Macedónia, 14.45

Svédország-Brazília, 17.00  

Április 7., szombat:

Brazília-Magyarország, 13.45

Macedónia-Svédország, 16.00

Április 8., vasárnap:

Brazília-Macedónia, 14.45

Svédország-Magyarország, 17.00 

 A magyar válogatott kerete:

Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick-Szeged), kapusok.  

Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt, német), Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick-Szeged), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged), Katzirz Dávid (Csurgói KK), Pérez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach, német), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged), mezőnyjátékosok.

Mocsai Lajos, szövetségi-kapitány, Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!