Sport - Foci

2012.03.09. 23:20

Hatékonyabb lenne a Diósgyőr

Vasárnap 18 órától a Videoton lesz a DVTK vendége az NB I 19. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk!

Vasárnap 18 órától a Videoton lesz a DVTK vendége az NB I 19. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk!A tavaszi szezon első hazai bajnoki találkozóját vívják a piros-fehérek a hét végén, akik pénteken délelőtt – ottjártunkkor – éppen végeztek a kiírt edzésmennyiséggel. A centerpályáról kissé fáradtan kocogtak, sétáltak le a futballisták, köztük a téli holtszezon legnagyobb szerzeménye, a spanyol Fernando Fernandez – akit azonnal a kecskeméti debütálásáról faggattunk.

– Ez volt az első magyar bajnokim, és valóban, minden nagyon új volt, de pozitív benyomásokat szereztem – mondta az Észak-Magyarországnak a középpályás, aki 276 alkalommal szerepelt az ibériai ország élvonalában. – Úgy gondolom, nagyrészt irányítottuk a meccset, csak sajnos nem tudtunk gólt szerezni. A mostani, vasárnapi mérkőzés egy nagyon fontos meccs lesz számunkra, magabiztosnak kell lennünk, mi is ismerjük a Videotont, ők is bennünket. Természetesen jobb teljesítményt akarok nyújtani, mint Kecskeméten, de én abban is biztos vagyok, hogy a csapat összességében is javulni fog.

Joguk van a bírálathoz

Miután Fernando elköszönt, érkezett a vezetőedző, Benczés Miklós, akit először éppen az ,,új jövevényről" kérdeztünk, hogy miként értékelné első bajnokiját.

– Nem Fernando egyéni produkciójával volt a baj Kecskeméten, a csapatjáték nem sikerült úgy, ahogyan azt szerettem volna, és ebben nekem is megvan a felelősségem – szögezte le a tréner. – A fociban, ha egy-egy játékos gyengébb formát hoz, akkor az megjelenik a csapat teljesítményén. Szeretnénk ebben vasárnap előre lépni, és hatékonyabbak lenni, mint voltunk Kecskeméten.

Benczés Miklós eddigi pályafutása során mindig kihangsúlyozta, hogy valamennyi találkozón a győzelem igényével küldi pályára együttesét, a lehető legjobb összetételben, most viszont – sokak szerint látványosan – feladta a Videoton elleni Ligakupa-visszavágót.

– Egyszerűen csak mérlegeltem, és több dolog miatt arra jutottam, hogy fontosabb a bajnoki meccs – válaszolt a tréner, akinek ezt követően jeleztük, hogy bár a szurkolók döntő többsége kedveli, támogatja, azért fórumokon megjelentek már bizonyos bíráló hangok is vele kapcsolatban:

– Én nem olvasok fórumokat, de a szurkolóknak joguk van ahhoz, hogy bíráljanak engem, vagy a csapatot, ha úgy érzik, hogy az jogos – jegyezte meg Benczés Miklós.

A drukkerek mindettől függetlenül nagyon várják már az újabb sikert, lévén a DVTK legutóbbi öt tétre menő összecsapásán nem nyert: az NB I-ben döntetlenre végzett Zalaegerszegen, kikapott a Ferencvárostól és a KTE-től, míg a Ligakupában a székesfehérváriak oda-vissza jobbnak bizonyultak a miskolciaknál.

ÉM-MI


 A DVTK tervezett kezdőcsapata vasárnapra: 

Rados – Vági, Budovinszky, Nagy T., Gohér – Abdouraman – Gallardo, Fernando, Luque – Seydi, Tisza.


A Ligakupa párharc után vasárnap 18 órától immár az NB I-ben is összecsap a Diósgyőri VTK és a legutóbbi magyar bajnok Videoton együttese. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Pénteken délelőtt bejárás zajlott a DVTK Stadionban, amelyen a szakemberek (rendőrség , katasztrófavédelem, tűzoltóság) azt voltak hivatottak eldönteni, hogy megnyithatóak-e azok a szektorok a Diósgyőri Stadionban, amelyek a Ferencváros elleni meccstől eltekintve  (ekkor is csak egy szektor állt ezek közül a hazai drukkerek rendelkezésére) lezárva voltak az őszi szezonban.

Miskolc - Az MVK Zrt. hogyan készül a hétvégi DVTK-Videoton meccsre?

2015 nyaráig szól az a szerződés a DVTK-t működtető gazdasági társaság, valamint Dreher Sörgyárak Zrt. között, melynek értelmében a cég a klubról elnevezett sört dob a piacra Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!