Sport - Foci

2012.03.12. 12:15

Ha Vidi, akkor vereség

Első hazai tavaszi bajnokiját játszotta vasárnap kora este a DVTK a labdarúgó NB I-ben, a Videoton FC ellen.

Első hazai tavaszi bajnokiját játszotta vasárnap kora este a DVTK a labdarúgó NB I-ben, a Videoton FC ellen.

Egész héten arról szólt a ,,fáma" a piros-fehéreknél, hogy ez a meccs a legfontosabb, a sorrendben bőven megelőzi a hétközi Ligakupa-visszavágót, amelyet szintén a székesfehérváriakkal vívott a Diósgyőr (s kapott ki másodszor is, így elbúcsúzott attól a sorozattól). A szurkolók a megszokott létszámban képviselték magukat, igaz, miután elégségesnek bizonyultak a korábbi helyek, a szakhatóságok által pénteken engedélyezett három szektorba végül senkit sem engedtek be a rendezők. Két-két védekező középpályással és egy-egy támadóval futott ki a gyepre mindkét együttes, a DVTK-ból így Tisza kimaradt és Abdouraman mellett Sekour igyekezett a fehérvári akciókat meggátolni. Kísértett az előző hét, ugyanis a Diósgyőr ugyanúgy gólt kapott a mérkőzés elején, mint Kecskeméten, vagyis megint borult a Benczés Miklós által előzetesen kidolgozott taktika. A Vidi a vezetés tudatában sem húzódott vissza teljesen, mert az első negyedórában alig tudott a vendég tizenhatoson belülre kerülni a hazai együttes. A széleken volt igen aktív a Fejér megyei gárda, úgy Brachi, mint Walter Lee meg tudta ott húzni, de Torghelle is hozta azt a fajta erőszakos játékot, amit tőle megszoktak, komolyabban kellett figyelniük rá Budovinszkyéknak. Az építkezés csak egy darabig ment a DVTK-nak, Seydi csupán ritkán tudott feltűnni a látogatók védői között. Volt egy-egy keményebb szerelés is (Sekour, illetve Oliveira), viszont a publikum igazából csak akkor hördült fel először, amikor a 36. percben Seydi lőtt fölé, nem sokkal. Komoly erőt kellett befektetnie ahhoz - az egyébként remek Vidi ellen - a Diósgyőrnek, hogy átjusson a szűrön, ami nem egyszer pontatlanság miatt nem sikerült.

Újabb vendégtalálat

A másik félidőre sokkal agilisabb csapatot küldött ki Benczés Miklós, és az 52. perc táján jeleztek Tiszának is, hogy jöjjön, be fog állni. Nagyobb ritmusban futballozott a DVTK, ám a Videoton sem vett vissza, és némileg hátrébb húzódva igyekezett labdát szerezni, kifejezetten élvezetes volt a Luque-Brachi csata és maga a meccs is. A hatvanadik minutában érkezett is Tisza, a hazai mesternek fel kellett áldoznia az egyik védekező középpályást az (esetleges) gólért, gólokért. Amit már nagyon óhajtott a piros-fehérek közönsége, hiszen ebben az évben eddig még adós volt vele a csapat. Az új felfogás, hadrend veszélyt is rejtett magában, mert ezzel lehetősége nyílt a Videotonnak arra, hogy gyorsan felérjen a miskolciak kapuja elé. A 70. percben Torghelle helyett érkezett Nikolic, és a nyerőcsatár most sem maradt adós a találattal, még nehezebb helyzetbe hozva a DVTK-t. Még egy lapáttal rátett a pályaválasztó, és bár a Diósgyőrnek voltak kisebb-nagyobb lehetőségei, alapjába véve nem forgott veszélyben a Vidi sikere. A bajnok nyert az Andrássy úton, emiatt önmagában nem kell hogy bánkódjanak a miskolci drukkerek, de a vészes góltalanságon, és a hosszabb ideje tartó nyeretlenségen valahogy túl kellene jutni, ellenkező esetben igencsak veszélybe kerülhet a sokat hangoztatott cél: az Európa Liga.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK - Videoton FC 0-2 (0-1)

Diósgyőr, 8000 néző. V.: Szabó (Kispál, Farkas). 

Diósgyőri VTK: Farkas B. (4) - Vági (4), Nagy T. (5), Budovinszky (5), Gohér (5) - Abdouraman (5), Sekour (4) - Gallardo (5), Fernando (4), Luque (5) - Seydi (5). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Videoton FC: Bozovic (5) - Brachi (6), Vinicius (6), Caneira (5), Szolnoki (5) - Mitrovic (6), Tóth B. (6) - Oliveira (5), Sándor (6), Walter Lee (6) - Torghelle (5). Vezetőedző: Paulo Sousa.

Csere: Sekour helyett Tisza (5) a 60., Torghelle helyett Nikolic (6) a 70., Vági helyett Arze (-) a 79., Oliveira helyett Gyurcsó (-) a 82., Sándor helyett Vaskó (-) a 90. percben.

Sárga lap: Sekour a 12., Szolnoki a 34., Brachi a 80., Walter Lee a 85., Brachi a 88. percben.

Kiállítva: Brachi a 88. percben.

Gólszerző: Vinicius (0-1) a 3., Nikolic (0-2) 73. percben.

Benczés Miklós: - A korai gól sajnos megint rosszkor jött, úgy látszik elég lenne kivonulnuk a pályára a 4. percben, hogy ezeket elkerüljük. Amiben előre léptünk a kecskeméti mérkőzéshez képest, hogy az első találat után fegyelmezett volt a csapat, de sajnos nem találtunk fogást az ellenfélen. Kikaptunk, gratulálok a Videotonnak, a játékosokat azonban dícséret illeti, mert próbálták megvalósítani azt, amit elterveztünk, de a Videoton jobb nálunk.

Paulo Sousa: - A korai gól számunkra pozitív előjelet adott a meccsnek, az első féidőben sikerült megtalálni a kitűnő összhangot, és volt arra lehetőségünk, hogy megnyugtatóbb előnyt szerezzünk. A Diósgyőr ígéretesen játszott a második félidőben, nehéz pillanatokat okoztak számunkra, de sikerült megszerezni a második találatunkat is. Csak így tovább DVTK, a csapat jó úton jár, ha a munka így folytatódik, jó eredményeket érhetnek a közeljövőben.


Gólok, történetek

3. perc: Mitrovic beadását követően Torghelle fejelt, a kapufán csattant a labda, a kipattanót Vinicius lőtte közelről a diósgyőriek kapujába, 0-1.

73. perc: Brachi adott be a jobb oldalról, a középen érkező Nikolic pedig megelőzte Farkas B.-t, átemelte rajta a labdát, amely a kapuban kötött ki, 0-2.

88. perc: Brachi volt szabálytalan Seydivel szemben, megkapta második sárga lapját, így a pirosat is.


A DVTK - Videoton mérkőzés előtt debütált egy újabb diósgyőri dal a Hooligans jóvoltából.

A 2011/2012-es labdarúgószezonban negyedszer mérkőzött egymással a DVTK és a Videoton és ezúttal is 2-0-ás fehérvári siker született. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

"A játékosokat dícséret illeti, mert próbálták megvalósítani azt, amit elterveztünk, de a Videoton jobb nálunk" - nyilatkozta Benczés Miklós a Videoton elleni hazai bajnoki után.

A labdarúgó OTP bank Liga NB I. 19. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Videoton FC együttesét fogadta vasárnap 18 órától az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!