Sport - Foci

2012.03.21. 09:46

DVTK: Új, helyi arcok az öltözőben

Hétfőtől két saját nevelésű fiatalnak a felnőtt csapat edzésein kell jelentkeznie a DVTK-nál.

Hétfőtől két saját nevelésű fiatalnak a felnőtt csapat edzésein kell jelentkeznie a DVTK-nál. Czégel Máté, aki április 11-én lesz 19 éves, és a múlt hét végén a magyar U19-es válogatott tagjaként Rómában egy felkészülési tornén vett részt, előtte pedig a Videoton elleni Ligakupa negyeddöntő visszavágón kezdőként, a védelemben szerepelt először a felnőtt együttesben, és Csirszki Martin, aki az év hetedik napján töltötte be 17. életévét, és szintén a már említett Ligakupa találkozón öltötte fel magára először a DVTK felnőtt csapatának szerelését, csereként bő negyedórát kapott a bizonyításra.

– Az utánpótlásedzők, és nem utolsósorban szakmai igazgatónk, Szentes Lázár javaslatára néztük meg és próbáltunk ki fiatalokat az első csapatnál, a Videoton elleni Ligakupa visszavágón, és ezen alkalommal mindkét játékos igazolta tehetségét, így kapták most meg azt a lehetőséget, hogy az első csapat edzéseit látogassák – tudtuk meg Benczés Miklóstól, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjétől. – Ez a döntés nem csak a két érintett játékosra lehet hatással, reményeink szerint az utánpótlásban futballozó többi fiatal számára is motivációt jelent majd, hiszen ez jelzi, hogy van, vezet út felfelé, a nagycsapat öltözőjébe. Azt azonban a két fiatalnak is elmondtam, és mások előtt sem titok: nem örökbérletet kaptam a felnőtt csapat tagságra, hanem egy lehetőséget arra, hogy megfelelő munkával, alázattal, szorgalommal eljuthassanak az NB I-es bemutatkozásig, vagy akár még tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!