Sport - Foci

2012.01.20. 10:42

Erősödik a bátori versenyhelyzet

Nagy Dávid személyében a góllövőlista második helyezettje is csatlakozott az éllovashoz.

Nagy Dávid személyében a góllövőlista második helyezettje is csatlakozott az éllovashoz.

Nem túlzás, a téli átigazolási időszak legfelkapottabb játékosa volt az NB III. Tisza-csoport csapatai körében. Igen, csak volt, hiszen Nagy Dávid elkelt: Hajdúböszörményből Nyírbátorba igazolt. Nem véletlen, hogy sorban álltak érte a klubok, hiszen a 22 éves támadó az őszi szezonban 14 mérkőzésen tizenkétszer volt eredményes. Mi szólt végül a listavezető Nyírbátor mellett?

Sok mindent mérlegelt

– Tényleg több klub is megkeresett a télen, mindent mérlegre tettem, mielőtt meghoztam volna a döntést, és végül úgy ítéltem meg, hogy a nyírbátori klubban minden adott a további fejlődésemhez – indokolt Nagy Dávid, aki a télen a harmadik exböszörményi labdarúgó, aki megyebeli csapatnál köt ki. A játékos távozása egyik okaként azt is felhozta, hogy megromlott a viszonya előző egyesülete vezetőivel. – Olyan csapatban folytathatom, amelynek a bajnokság végén is a dobogóra kerülés a célja, erős a játékosállománya és ambíciózus az edzője. A célok elérésében szeretném segíteni új csapatomat, és bízom benne, hogy nemcsak a mostani bajnokság harmincadik fordulójáig.

Nagy Dávid a magasabb osztály levegőjébe is beleszippanthatott már, hiszen még nem volt 19 éves, amikor a Nyíregyháza Spartacus színeiben csereként lehetőséget kapott a Siófok elleni hazai élvonalbeli meccsen. Böszörményben pedig két teljes évet húzott le az NB II-ben, és 55 mérkőzésen 12 találattal terhelte az ellenfelek hálóját. Ilyen előélettel aligha az NB III-ban képzeli el hosszabb távon a jövőjét a támadó.

– Szeretnék még magasabb szinten futballozni, ezért is gondoltam úgy, hogy a Nyírbátor minden téren a legjobb döntés lehet a számomra – mondta a csatár. – Egyrészt itt minden körülmény adott ahhoz, hogy feljebb léphessen a csapat, másfelöl pedig ez az a hely, ahol jó teljesítmény esetén felhívhatja magára a figyelmet az ember. Még akár egy élvonalbeli csapat számára is. A tavasszal azonban az lesz számomra a legfontosabb, hogy a nyírbátori csapat teljesítsen jól.

Együtt is menni fog (?)

Ezzel az átigazolással a bátoriak elérték, hogy a Tisza-csoport három legeredményesebb játékosa közül kettőt a soraikban tudnak. A 14 gólig jutott Pálvölgyi Balázs személyében amúgy is az NYFC adta a mezőny őszi gólkirályát, őt a püspökladányi Domokos Imre mellett a szintén tucatnyi találatig jutott Nagy Dávid követi. Együtt is ugyanilyen eredményes lesz a páros? Nincs meg annak a veszélye, hogy az eddig más-más színekben a gólokat ontó két játékos egyazon klub égisze alatt kioltja egymást?

– Nagyon remélem, hogy egymás mellett játszva is ugyanolyan tempóban fogjuk termelni a gólokat Balázzsal, mint ősszel külön-külön – reménykedik a bátoriak új igazolása. – Egy csapatnak az mindig jót tesz, ha versenyhelyzet alakul ki a kezdő tizenegybe kerülésért, és Bátorban eddig is több jó támadó volt a keretben, vagyis ez a helyzet nálunk fennáll. Bízom benne, hogy szurkolóinkat sok góllal és ezen keresztül győzelmekkel tudjuk majd megörvendeztetni a tavaszi szezonban is.

A nyírteleki származású Nagy Dávid amúgy nemcsak a futballpályán, hanem az iskolapadban is helytáll, hiszen a Debreceni Egyetem harmadéves közgazdászaként ezekben a hetekben a vizsgaidőszak is terhet rak a vállára. A fiatalember azonban nemcsak a kapu, hanem a tanárok előtt is feltalálja magát, hiszen a góllövőlista mellett a vizsgák abszolválásával is jól áll.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!