Sport - Foci

2011.12.19. 14:55

Olvasóink kérdeztek, Benczés Miklós válaszolt

Benczés Miklós szerkesztőségi látogatása előtt a Borsod Online-on lehetőséget biztosítottunk arra, hogy kérdéseket lehessen feltenni a DVTK NB I-es labdarúgócsapat edzőjének.

Benczés Miklós szerkesztőségi látogatása előtt a Borsod Online-on lehetőséget biztosítottunk arra, hogy kérdéseket lehessen feltenni a DVTK NB I-es labdarúgócsapat edzőjének.

V. Péter: - Azt szeretném kérdezni Benczés Miklóstól, hogy a spanyol játékosok közül Carreno teljesítményét miként értékeli? Sok szurkoló nagyon bízik, bízott a fiatal csatárban, mivel felépítése és mozgása azt mutatta, hogy egy csiszolatlan gyémántra bukkant a klub, de mint kiderült bajnokságban mégis gólképtelen volt.

Benczés Miklós: - A csiszolatlan gyémánt lehet, hogy ül, és ezt majd későbbi karrierje igazolni fogja. Az biztos, hogy összjátékban hatékony volt, a kapu előtt viszont nem igazán találta fel magát a meccseken, és egy támadót elsősorban a góljainak a száma minősít. Ami én hiányoltam belőle, az a dinamika, ezen a téren nem érte el a magyar első osztályt. Kombinatív játékos, technikás, de nem éreztem nála a fejlődést. Bőven megkapta a lehetőséget a bizonyításra, de nem élt vele.


Misi: - Gratulálok az őszi eredményhez, köszönjük az élményeket!!! Nem gondolja úgy, hogy nagy a széthúzás, feszültség a magyar játékosok és az idegen légió között, ami sajnos többünk véleménye szerint a pályán is meglátszott már az elmúlt 2 hónapban??? Milyen receptje lehetne egy ilyenre egy edzőnek, akinek ugyebár szintén nem mindegy, hogy ez a kérdés megoldódik-e... Köszönöm válaszát!!!

Benczés Miklós: - Egyátalán nem volt széthúzás és feszültség a játékosok között. Nagyon sok öltözőn kívüli programon is részt vettek közösen. És nem csak a játékosok maguk, hanem családjukkal, családtagjaikkal együtt. És ezek nem a klub által szervezett rendezvények voltak, hanem a játékosok saját elhatározásukból töltötték együtt a pályán kívüli szabadidejüket.


Lehoczky Eszter:  -Örömmel láttam, hogy bár a vasárnapi teremtornán nem az őszi szezonban megszokott DVTK játszott, mégis ott volt, hisz ez is az Ön csapata. Sok fiatal tehetséget fedeztem fel, nekem konkrétan Hornyák Marcell produkciója tetszett. Utánanéztem: az U19-es együttesben ontja a gólokat. Milyen jövőt jósol neki? Van esélye bekerülnie a felnőtt keretbe?

Benczés Miklós: Gratulálok a srácoknak, akik ott voltak, a többség a szabadságát tölthette volna, de inkább eljöttek és játszottak. Motiváltan és eredményesen. Biztató, hogy ha valaki az U19-ben eredményes, de azért a felnőtt I. osztályt, és a másodosztályú U19 között azért van különbség. Az biztos, hogy minden fiatal játékosnak megvan a lehetősége arra, hogy bekerüljön a felnőtt keretbe, ha a teljesítményével, erre rászolgál. Így van ez Marcell esetében is.


Sasvári István: Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy miért gondolja úgy a csapat szakmai vezetése, hogy a csapatnál jelenleg nincs kapusprobléma? Ill. egyáltalán ,,úgy" gondolja-e, mert a ,,jelek" ,,ilyesmire" mutatnak.

Benczés Miklós: Amikor játékost akarunk igazolni, azt nézzük, melyik poszton van a legnagyobb szükség az erősítésre. Persze lehetne itt is erősíteni, de van három kapusunk az egyetlen kiadó helyre, ezzel szemben van olyan poszt, ahol csak egy játékos jöhet szóba. Ez utóbbi megoldása fontosabb.


K. Péter2: Gondolom a cél a csapat megerősítése és előrelépés a tabellán. Ehhez milyen kvalitású labdarúgókat kívánnak szerződtetni, van-e már konkrét név, illetve van-e távozó a keretből?

A biztos előre lépéshez kívánok mindannyiunknak erőt és egészséget!

Benczés Miklós: Mindig a célhoz kell igazítani a játékoskeretet, ha előre akarunk lépni. Mindig jobb játékost kell igazolni, nem a játékos mögé, hanem elé, akkor fog fejlődni a csapat. Konkrét neveket még nem tudok mondani.


András: A februári programmal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Olvasni lehetett, hogy ennek a hónapnak a derekára, tervbe van véve egy törökországi edzőtábor. 22-én viszont van egy Ligakupa meccs is! Hogyan egyeztethető össze a kettő? Ugye akarunk döntőt játszani ebben a sorozatban, és az első csapat fog pályára lépni?! A Vidi legyőzése után nem lenne olyan lehetetlen, hiszen a Loki a másik ágon van, a többi pedig kisebb együttes. Köszönöm a választ, valamint az egész évet a CSAPATNAK! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Benczés Miklós: Az edzőtábornak pont a célja, hogy a csapatot beélesítse a február 22-i mérkőzésre, ugyanis a Ligakupa rajtja a formába hozás első napja. Február 6-án megyünk Törökországba és 17-én jövünk haza, úgyhogy a meccs előtt lesz még pár napunk itthon. Ebben edzőtáborban nem a fizikai felkészítés lesz a lényeg, hanem, hogy jó csapatok ellen, jó körülmények között tudjunk játszani, illetve az esetlegesen érkező játékosokat beépítsük.


Bozsik Péter: Pepe vagyok önnél fociztam a 84-es korosztályban. Csak gratulálni szeretnék az elért sikerekhez és remélem ön lesz nagyon sokáig az első csapat edzője!! Sok sikert!!! Hajrá Diósgyőr!!!!!

Benczés Miklós: Igen, emlékszem, köszönöm a jó kívánságokat.


Barta Gyula: Szeretném tudni, hogy a csapat kétarcúságának mi az oka? Bővebben kifejtve; szurkolókat és a közvéleményt lázba hozó ragyogó játék, majd 10 000 néző leégetése a Fradi meccsen. Majd a két Győr elleni meccsről ne is beszéljünk. A sérüléseket nem tudom elfogadni igazi magyarázatnak, hiszen a jelenlegi Fradi tartalékosan is verhető hazai pályán.

Benczés Miklós: Ezek után nem tudom, mit tudna elfogadni válaszként. De azért megpróbálom: szerintem a csapat nem a szurkolókat, hanem saját magát égette meg. Úgy vélem, hogy a drukkereket az ellenfél tábora tudná leégetni, azzal, ha leszurkolja, de nem ilyen történt, nem a szurkolókon múlt a siker. Az FTC ellen sok gyenge teljesítmény volt a csapatunkban, az első hibánk után a zöld-fehérek játékban fölénk nőttek, és azt kell, hogy mondjam, hogy Luque gólja után sem tudtunk váltani. Azt éreztem ezen a meccsen, hogy nem volt igazi vezére a csapatnak, viszont azzal nem értek egyet, hogy tartalékosan is meg kell tudni verni az FTC-t, vagy bármelyik másik csapatot. Az ellenfelet mindenkor tisztelni kell, tartalékos csapat nincs, az edzők mindig az éppen legjobbnak tűnőket küldik pályára, akik általában bizonyítani szeretnék, hogy helyük van az együttesben.


Tamás: Gratulálok a csapat nb1-be való feljutásához és az ottani szerepléséhez. Néhány mérkőzésen viszont nagyon hiányoltam a játékosokból a küzdelmet, az akarást főleg a DVSC elleni idegenbeli ill. az itthoni Fradi meccsen. Tízezer hazai szurkoló előtt hogy lehet nem felvállalni egy ütközést, vagy nem futni egy labdáért... Olyan közönség előtt akik meghalnának a csapatért ez fordítva is elvárható. Véleményem szerint a játékosok technikásak, de az összjátékkal időnként komoly baj van. Mi ezekről a véleménye? További sok sikert kívánva!

Benczés Miklós: Fradi elleni meccsről már esett szó. A DVSC ellen nem éreztem akaratbeli problémát. Olyanok voltunk, mint egy lelkes bokszoló, mentünk előre, de kaptunk egyet, és mentünk újra és megint ugyanez történt, majd újra és újra. Nem az akarattal volt a probléma, hanem a két csapat közötti dinamika mutatkozott meg. Középpályásaink valóban technikásak, és a támadósorban Tisza szintén az, de például Seydinek nem ez az erénye. Ugyanakkor ha hatékonyabban akarjuk kihasználni ezt a fegyverünket, amit sok meccsen sikerült is megtenni, akkor a védőink játékát - a felesleges ívelgetések kiiktatására gondolok- , jobban hozzá kell csiszolni a középpályások játékához.


Germuska Krisztina: A kérdéseim a következőek lennének: 2011. februárjában 4 napos összetartásra utazott a csapat Bükfürdőre. Egy csapatépítő játék, a ,,gyilkos van a szállodában" keretein belül engem a mai napig érdekel, hogy ki volt a ,,gyilkos" a játékban, és sikerült-e kitalálniuk azt a játékosoknak!? Edzői munkájának mi a legkedvesebb része? Mit szeret benne a legjobban és miért? A mérkőzések előtt az öltözőben van-e valamilyen rituáléja, vagy mondata, ami minden alkalommal lejátszódik, elhangzik? Ha igen, mi ez? Köszönöm válaszait! Kellemes ünnepeket és sikerekben, gólokban gazdag új évet kívánok!

Benczés Miklós: Úgy érzem sikeres játék volt, a játékosok jól szórakoztak. Ivan Rados lett a nyertes, nem tudta elkapni őt senki. Ami pedig a munkát illeti: nagyon szeretek edzéseket tartani, egyszerűen jól érzem magam a futballpályán a játékosok között, szinte mindent elfelejtek itt, csak a feladatomra koncentrálok ilyenkor. Nem tudom miért van ez így, de természetes közegemnek érzem a focit. Igazából nincs rituálém, azaz talán mégis van. Egyszer Gohér Gergő megjegyezte ,,ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz”, én azóta minden meccs előtt meg szoktam kérdezni tőle, hogy ez milyen meccs lesz, amire őt azóta is mindig ugyanezt a választ adja.


Falussy Péter: Napirenden van-e csapatnál Kamber visszaigazolása? Kicsit más téma, utánpótlás: melyik évjárat jelentheti majd a DVTK új Aranycsapatának magját? Vannak-e már most olyan fiatalemberek az utánpótláscsapatainkban, akiknek a nevét érdemes megjegyezni?

Benczés Miklós: Szívesen látnám Kambert vagy egy hasonló típusú játékost a csapatban. Arra nagyon nehéz lenne válaszolni, hogy látszik-e az utánpótlásban az új aranycsapat magja. Vannak korosztályos válogatottjaink, tehetségesnek tűnő labdarúgóink, de 10 éves utánpótlásedzői tevékenységem megtaníttatta velem, hogy nem feltétlenül a tehetségesnek tűnő játékosokból lesznek a jó futballisták. Éppen ezért biztatok minden srácot, aki jelenleg nem számít a csapat legjobbjai közé, ne adja fel.


Majoros Mihály: Először is engedje meg, hogy gratuláljak az eddig elért eredményekhez !!!

Kérdéseim a következők: Van-e már kiszemelt játékos akit nagy valószínűséggel megszerezhetünk, nevet tudom nem mondana ezért csak arra lennék kíváncsi, hogy hányan vannak ilyenek és milyen poszton játszanak!? De ha van már név azt is szívesen hallanánk :) Carreno játéka nem volt meggyőző, sőt!!! Pedig elég sok lehetőséget kapott kezdőként is és nem tudott élni vele! Mik a szándékai a klubnak a spanyol fiatalemberrel? :) Valamint van-e olyan játékos, ha igen akkor ki az akitől megválna a klub, vagy elég nagy esély van az eligazolására!? Válaszait türelmetlenül várom! :) További sok sikert önnek és a csapatnak!!! Hajrá Diósgyőr!!! Hajrá Miskolc!!!

Benczés Miklós: Carrenóról már esett szó. Folyamatban van a játékosok kiválasztása, ezen dolgozunk Szentes Lázár szakmai igazgatóval. Az igazolások függvénye, hogy lesz-e egyátalán távozó.


Nagy István: Először is engedd meg, hogy gratuláljak az őszi szezonban elért ötödik helyhez. Köszönöm a szurkoló barátaim nevében is! Csak így tovább! Kiesési gondjaink már nincsenek. A hozzáértő (kapus, pálya, vezető edző, szakmai igazgató, ügyvezető igazgató) gondolataikban nem motoszkál-e egy ettől jobb helyezés elérése a tavasz folyamán? Mi szurkolók eddig is mindent megtettünk és a cél elérése érdekében a továbbiakban is segítjük ,,hangunkkal" szeretett csapatunkat! Próbáljuk meg, menni fog mivel ,,EGYÜTT VAGYUNK"!! A stáb és a csapat minden tagjának: ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET!

Benczés Miklós: Nagy baj lenne, ha nem motoszkálna. Mindannyiunk szeretné jobb pozícióban látni a DVTK-t, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyezésünk miatt sem kell szégyenkeznünk. Köszönjük a szurkolást, a drukkereknek óriási szerepük van a jó szereplésünkben. Továbbra is azon leszünk, hogy keressük a fejlődés lehetőségét. És ennyi jó kívánság után szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy boldog karácsonyt kívánjak mindenkinek. Köszönöm a kérdéseket, a gratulációkat a csapat és a stáb nevében is. Áldott ünnepeket kívánok minden kedves szurkolónknak, és az Észak-Magyarország és a Borsod Online futballszerető olvasóinak.


Belső védőt mégsem akar igazolni a DVTK labdarúgócsapata? Interjú Benczés Miklóssal, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának edzőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!