Sport - Foci

2011.11.08. 15:04

Négyes a karcsai „divat”

A bodrogközi együttes kitűnően szerepel a megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjában.

A bodrogközi együttes kitűnően szerepel a megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjában.Az együttes tizenkét meccséből kilencet megnyert, így 27 ponttal a 29-es Bodrogkisfalud mögött a második helyen tanyázik.

– Az egész megyei II. osztályban mi vagyunk a legeredményesebbek, meccsenként eddig pontosan négy gólt szereztünk, negyvennyolcszor vettük már be ellenfeleink hálóját – kezdte Dakos János, az 1986 lelket számláló település polgármestere, a Karcsa Községi Sportegyesület elnöke. – Kitűnő edzőnk van Petercsák Márton személyében, trénerünk – akinek Váradi István segít – jól rakta össze a csapatot, ezért nem félünk a jövőtől. Még minden megtörténhet, hiszen a bajnokságból sok van hátra. A hét végén a negyedik helyezett Pácin otthonába utazunk és ha hozzuk eddigi formánkat, aligha kétséges, hogy begyűjtjük újabb sikerünket.

Ingyen futballoznak

Az önkormányzat 1 millió forinttal segíti a klubot, melynek költségvetése 2.5 millióra rúg. Ennyiből nem ugrálhatnak, ott spórolnak, ahol csak tudnak. A játékosok például maguk vásárolják meg felszereléseiket, ráadásul senki nem kér egy fillért sem, valamennyi labdarúgó és edző, ha úgy tetszik, társadalmi munkában szolgálja a sportágat és a nézőket.

– Nálunk ugyanolyan népszerű ez a játék, mint évtizedekkel ezelőtt volt – folytatta a klubvezető. – Általában 150-200 nézőt regisztrálunk és mindent megteszünk azért, hogy hétről hétre kiszolgáljuk a publikumot. Hetente két edzést tartunk, ezeken munkahelyi elfoglaltságtól függően vesznek részt az együttes tagjai. Legfiatalabb játékosunk 17, a legidősebb pedig 43 éves, s itt jegyzem meg, hogy többen a szomszédos településekről járnak hozzánk.

Kiváló a gyepszőnyeg

A karcsaiak, saját elmondásuk szerint, a Keleti csoport legjobb pályájával rendelkeznek. Ennek történetéről a polgármester ezt mondta:

– Három esztendővel ezelőtt pályázati úton nyertünk tizenöt millió forintot. Ebből újítottuk fel az öltözőt és a lelátót, valamint a gyepszőnyeget, amelyet állandóan locsolunk, nyírunk, táplálunk. Valljuk, hogy a minőségi futballhoz először a tárgyi feltételeket kell megteremteni. Nekünk ez sikerült, bár településünk és önkormányzatunk sajnos számtalan gonddal küszködik. A focit azonban támogatjuk, ezt a szórakozást nem vehetjük el a sportszető polgároktól.

ÉM-KT


Tizenhatnál tart

A csapat legeredményesebb gólszerzője a 27 éves Váradi István, aki testnevelő tanárként dolgozik a helyi általános iskolában.

– Tizenhat találatnál tartok, tizenötöt jobbal lőttem, egyet pedig fejeltem – válaszolta érdeklődésünkre. – A hét végén is sikerült hármat berámolnom a mezőzomboriak kapujába. Ballal egyébként nem tudok, csupán akkor használom, ha buszra szállok... Korábban szerepeltem már a Sátoraljaújhely NB III-as és megyei I. osztályú együttesében is. Húsz gól az egyéni rekordom, most jó esélyem van arra, hogy ezt felülmúljam. Minek köszönhetem az eredményességem? Kiváló az erőnlétem, jól cselezek és rendre időben érkezem a beadásokra, a többi pedig már „gyerekjáték”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!