Sport - Foci

2011.09.29. 14:19

DVSC-TEVA: Önbizalommal teli Diósgyőr jön

Debrecen - A vendégek elszántan érkeznek Debrecenbe, de a lokistáktól sem számíthatnak könyörületre.

Debrecen - A vendégek elszántan érkeznek Debrecenbe, de a lokistáktól sem számíthatnak könyörületre.

Napok óta focilázban ég Debrecen és Miskolc, hiszen vasárnap rangadót rendeznek az Oláh Gábor utcai stadionban: a Loki a Diósgyőr együttesét fogadja. A DVTK nagy meglepetésre az előző fordulóban legyőzte az addig veretlen Győr gárdáját, azaz kijelenthető: parázs meccsre van kilátás.

Egységesek

– Biztos, hogy megnövekedett önbizalommal jönnek majd hozzánk, miután elvették a három pontot a győriektől – nyilatkozta Korhut Mihály, a DVSC-TEVA bal oldali védője. – Ám nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem a saját teljesítményünkkel. A borsodiak egységes gárdát alkotnak, újoncként tele vannak bizonyítási vággyal, de ha nálunk mindenki kihozza magából a legjobbat, akkor nem lesz semmi gond a kilencven perc során -fogalmazott a hátvéd.

Kétség kívül jó húzásnak bizonyult a „spanyol vonal” leigazolása, hiszen hozzák a kötelező mérkőzéseiket és idegenben is szereztek már számos bravúrpontot. A DVTK jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el, de azért a Loki háza táján sincsen ok panaszra, a debreceniek továbbra is őrzik veretlenségüket, vezetik a tabellát és a cívisvárosi remények szerint ez vasárnap estére is így marad.

Várhatóan – a Videoton, a Fradi és az Újpest elleni meccshez hasonlóan – ismét telt ház előtt lépnek pályára a fiúk, mert nemcsak a hazai drukkerek, hanem a vendégek részéről is hatalmas az érdeklődés a találkozó.

Sokat jelent a biztatás

– Aki valaha futballozott már, az tudja, hogy milyen sokat jelentenek a szurkolók, mondhatni, a csapat tizenkettedik játékosa a fanatikusok tábora. A vendégszektor meg fog telni és reméljük hogy a hazai szurkolók is örömmel jönnek ki a meccsre. Mi a pályán mindent megteszünk majd, hogy ne okozzunk csalódást – mondta Korhut.

Aki a helyszínen szeretné megtekinteni az összecsapást, annak nem árt igyekeznie, mert a jegyek rohamosan fogynak Debrecenben. Ha a bejutás mégsem jönne össze valakinek, az a Hajdú Online-on 16 órától követheti az eseményeket.

Tisza Tibi újra itthon

– Hamar elfogadtak a fiúk, de ez kölcsönös – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tisza Tibor, a DVTK csatára. – Látják, hogy tudok segíteni, bízom benne, hogy ez továbbra is így marad. Miután Debrecenből származom, ott van a családom, mindig jó érzés hazamenni, azonban remélem, én leszek az egyetlen debreceni, aki vasárnap boldog lesz. A Loki egy stabil, erős csapat, ám ha tudjuk a saját futballunkat játszani, és meglesznek a lehetőségeink, akkor csak rajtunk múlik, hogy azokkal miként sáfárkodunk. Most mindenki nagyon jó lelki állapotban van, s ha sok mosolygós ember vesz körbe valakit, akkor az plusz impulzusokat ad.


Budapest, 2011. szeptember 29., csütörtök (MTI) – Nehéz feladat előtt áll a labdarúgó OTP Bank Ligában az éllovas Debrecen, a hétvégi fordulóban ugyanis az eredményei és mutatott teljesítménye alapján is egységesnek tűnő Diósgyőrrel szemben kellene begyűjtenie újabb győzelmét.

Kevésnek bizonyult a vasárnap 16 órakor kezdődő DVSC-TEVA vs. DVTK OTP Bank Liga mérkőzésre a vendégszurkolóknak felajánlott 1100 belépőjegy.

Debrecen – A listavezető Loki az újoncként remeklő DVTK-t fogadja vasárnap.

Igazi keleti rangadóra kerül sor vasárnap Debrecenben, ahol a listavezető DVSC-TEVA a negyedik helyezett Diósgyőri VTK gárdáját fogadja. Ön szerint mi lesz a piros-fehér együttesek meccsének a végeredménye?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!