Sport - Foci

2011.07.30. 18:28

Hazaiakon tilos megijedni

Miskolc - Vasárnap 16 órától a Kecskemét vendégeskedik a Diósgyőri stadionban.

Miskolc - Vasárnap 16 órától a Kecskemét vendégeskedik a Diósgyőri stadionban. Jól rajtolt az élvonalbeli futball-bajnokságban a Diósgyőri VTK együttese, amely két mérkőzésen négy pontot gyűjtött.

"Elégedett ezzel a pontmennyiséggel, netán elégedetlen, egyáltalán hány pontot tervez elérni a csapattal a pontvadászat során?" – kérdeztük Benczés Miklós vezetőedzőt, aki nem mellesleg szerdán ünnepelte 42. születésnapját. – Én jónak tartom ezt a négy pontot, hiszen mégiscsak újoncok vagyunk – kezdte a szakvezető. – Hazai

pályán előbb nagyarányú sikert arattunk, aztán kilenc emberrel fejeztük be az Üllői úti mérkőzést, ahonnan egy ponttal jöttünk haza. Ez utóbbi találkozót természetesen kielemeztük, és a hétközi tréningeken javítottuk a hibákat.

Hosszabb távlatokban nem gondolkodom, a lényeg mindig az, hogy nyerni akarunk, aztán kiderül, hogy sikerül-e. 

Kissé bonyolultabb

 A piros-fehérek vezetőedzője élt egy érdekes párhuzammal is, nevezetesen azzal, hogy a tanári szakmánál kissé bonyolultabb az edzői munka, mert utóbbinál van egy másik edzői is, akinek a "diákjai" szintén jól szeretnék felmondani a leckét. – Viszont nekünk van egy olyan bázisunk, szurkolótáborunk, amelynek a támogatását élvezve nem hiszem, hogy saját pályánkon bárkitől is meg kellene ijednünk. Szerintem korántsem baj, ha a csapatoknál mindez úgy csapódik le, hogy nem szívesen futballoznak Diósgyőrben – jelezte Benczés Miklós

Dobosé a lehetőség

 Az Üllői úton két játékost idő előtt az öltözőbe küldött a játékvezető, így aztán eltiltásuk miatt sem Gallardóval, sem Pállal nem számolhat most Benczés Miklós. Ez azonban semmilyen szerkezeti váltást nem jelent, pusztán azt, hogy ezúttal kezdőként kap(hat) szerepet a középpálya jobb oldalán Dobos Attila. – Erre a posztra egy kiváló tudású légiós érkezett a felkészülés során, ám munkájának köszönhetően is kivívta a kezdőcsapatban való szereplést. Majd a Zalaegerszeg ellen be is mutatta, hogy mire képes. A váltás miatt teljesen nyugodt vagyok, mert korábban bárhol és bármikor is kellett bevetnem Dobos Attilát, mindig bizonyította, hogy nem véletlenül alapember. A piros laposokon kívül hiányzik majd a lábadozó Savo Rakovic, az azonban elképzelhető, hogy Vicente Arze már leül a kispadra.

- ÉM-MI -


Miskolc, Diósgyőr - Vasárnap Kecskemét csapatát fogadja a Diósgyőri VTK NB I-es csapat. Ön szerint mi lesz a meccs végeredménye? Szavazzon!


Az MLSZ keddi tanácskozásán az elnökség kinevezte az új szövetségi ellenőröket is.   


A szezonnyitó DVTK - ZTE mérkőzés előtt nagy tumultus alakult ki a gombánál, ezért nem árt elővételben megvásárolni a vasárnapi Diósgyőr - Kecskemét bajnokira a belépőjegyeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!