Sport - Foci

2011.07.05. 18:56

A Bőcs Sportot is beosztották az NB II-be

Elkészült a labdarúgó NB II-es csoportbeosztása, három borsodi lesz, lehet a 32-es mezőnyben.

Elkészült a labdarúgó NB II-es csoportbeosztása, három borsodi lesz, lehet a 32-es mezőnyben.A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának keddi ülésén kialakult a magyar másodosztály mezőnye, és elkészítették a két csoport beosztását is.

28+3

A már korábban elfogadott 28 nevezés mellett (FC Ajka, Bajai LSE, Békéscsaba ESE, BKV Előre, Budaörsi SC, Ceglédi VSE, Dunakanyar-Vác, Dunaújváros Pálhalma SE, Debreceni VSC tartalék, Egri FC, Ferencvárosi TC tartalék, Gyirmót FC, Győri ETO FC tartalék, Kazincbarcikai SC, Kozármisleny SE, Mezőkövesdi-Zsóry SE, MTK Budapest, Nyíregyháza SFC, Paksi FC tartalék, Rákospalotai EAC, Soproni VSE, Szeged-Makói FC, Szigetszentmiklósi TK, Szolnoki MÁV FC, Tatabánya FC, Újpest FC tartalék, Vecsés FC, Videoton FC tartalék) kedden további három sportszervezet indulási szándékára bólintott rá a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, így a Veszprémi FC, a Budapest Honvéd tartalék, és az Orosháza FC nevezése is érvényes az NB II-re, annak ellenére, hogy a 2010/11-es bajnokságban mindhárom csapat kiesett a versenykiírás értelmében, de a visszalépő, nem induló együttesek miatt felkérést kaptak a másodvonalbeli szereplésre, a múlt héten kedden.

Utolsóként

Hasonlóan az NB II Keleti csoportjának 15. helyén végzett Hajdúböszörményi TE gárdájához, akik végül mégsem juttatták el nevezésüket az MLSZ-be, így a versenybizottság a feltöltési rangsorban következő sportszervezetet, a Bőcs Sport Kft.-t kérte fel kedden arra, hogy adja be nevezését július 8-ig. A Bőcs Sport szándéknyilatkozatában már korábban jelezte, élni kíván az NB II-es nevezés lehetőségével, most három napjuk van arra, hogy a szükséges dokumentumokat benyújtsák.

– A hírről tudomást szerezve azonnal megszakítottam a nyaralásomat, és Zsiga Gyula kollégámmal megkezdtük a szükséges dokumentumok beszerzését, előkészítését – mondta Tóth László, a Bőcs Sport szakmai igazgatója. – Mint azt korábban is nyilatkoztam, amint eldőlt a sorsunk, az, hogy melyik osztályban folytathatjuk, felgyorsulnak az események. Ugyanis a korábbi puhatolódzó megbeszélések után konkrétumokkal tudunk tárgyalóasztalhoz ülni azon települések vezetőivel, ahonnan volt érdeklődés egy NB II-es csapat befogadására. Van egy olyan lehetőség is, hogy megyében tartsuk az NB II-es indulás jogát, először ebben a kérdésben kell tisztán látnunk. Ha nem, akkor marad az, hogy a megyehatáron túlra kerül ez a jog. Két dolog biztos: az egyik, hogy Bőcsre nem megy vissza ez a csapat, a másik, hogy ebből fakadóan hamarosan névváltoztatásra kerül sor, a befogadó település nevét fogja viselni a sportszervezet, és valószínűleg a tulajdonosi kör is változik.

Az Észak-Magyarország azon kérdésére, hogy három nap alatt pontot lehet-e tenni a telephely, és a tulajdonlás ma még nyitott kérdéseire, Tóth László határozott igennel válaszolt, hozzátéve, hogy ennek a lépésnek az előkészítése már korábban megtörtént, tulajdonképpen csak a szövetség hivatalos felkérésére vártak.


A labdarúgó NB II 2011/2012-es szezonjának csoportbeosztása

Keleti csoport: Békéscsaba ESE, Bőcs Sport, Ceglédi VSE, Dunakanyar-Vác, Debreceni VSC tartalék, Egri FC, Budapest Honvéd tartalék, Kazincbarcikai SC, Szeged-Makói FC, Mezőkövesdi-Zsóry SE, Nyíregyháza SFC, Orosháza FC, Rákospalotai EAC, Szolnoki MÁV FC, Újpest FC tartalék, Vecsés FC. 

Nyugati csoport: Bajai LSE, BKV Előre, Budaörsi SC, Dunaújváros Pálhalma SE, FC Ajka, Videoton FC tartalék, Ferencvárosi TC tartalék, Kozármisleny SE, Gyirmót FC, Győri ETO FC tartalék, MTK Budapest, Paksi FC tartalék, Soproni VSE, Szigetszentmiklósi TK, Tatabánya FC, Veszprémi FC.


Az MLSZ versenybizottságának keddi ülésén kialakult a magyar másodosztály mezőnye, és a csoportok beosztása.

Az NB II-es kieséssel véget ért a bőcsi foci minőségi fejezete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!