Sport - Foci

2011.06.26. 13:26

Nem tört-, nem repedt el a talpa Pál Szabolcsnak

<p>Miskolc - Lejátszotta első edzőmeccsét az NB I-es rajtra készülő DVTK labdarúgócsapata.</p>

A Diósgyőri VTK élvonalbeli futball együttese három héttel a Zalaegerszegi TE elleni hazai bajnoki nyitány előtt, szombaton lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését. A piros-fehérek a szlovák II. osztályban tavaly a második helyen végzett, a bajnoki évadját augusztusban kezdő rimaszombati együttest fogadták, akik – mivel a szlovák élvonal 12 csapatos – elvileg Szlovákia 14. legjobb együttesének számítanak.

Sérülések

A hazaiaknál a szűkebb kerethez tartozó, a felkészülést az elején elkezdő játékosok közül ketten hiányoztak, Rakovic, aki bokasérülése miatt könnyített edzésmunkát végzett csütörtöktől, és Halgas, aki a pénteki edzésen kapott rúgást a bokájára, és bedagadt lábbál a pálya mellől nézte a társait. Utóbbi játékos úgy nyilatkozott, miközben megmutatta bedagadt bokáját, hogy 1-2 napig biztosan nem fog tudni emiatt edzeni. Bár a pályán, kezdőként játéklehetőséget kapott Pál Sz., de néhány perc múlva ő is hasonló sorsra jutott. A 17. percben a talpát fájlalva bicegett le a játéktérről, és egyből a kórház felé vette az irányt, hogy egy röntgennel kiderítsék, nem repedt-e meg vagy törött el a talpcsontja.

– Szerencsére nem – válaszolta vasárnapi érdeklődésünkre Pál Szabolcs. – Megúsztam egy zúzódással, de ráállni nemigen tudok, úgyhogy néhány napot biztosan ki kell hagynom. De ez még a jobbik eset.

A csere és cseréje

A megsérült támadó helyett Faggyas állt be, de csak egy fél félidőnyi játék jutott neki. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Benczés Miklós annyit mondott, hogy nem azért cserélte le a félidőben a csatárt, mert megsérült, hanem azért, hogy mást is kipróbálhasson ebben a szerkezetben, ezen a poszton.

Így lépett pályára Bogáti, aki a többi, a múlt hét végi U19-es osztályozón részt csapattársával ellentétében (Bacsa, Eperjesi, Illés, Kovács Zs., Szabó P.) a hétfőre előírt kezdésnél hamarabb jelentkezett edzésre.


A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton megkezdte az edzőmeccseinek sorát: a piros-fehérek a szlovák II. osztályú rimaszombatiakat látták vendégül Diósgyőrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!