Sport - Foci

2011.05.30. 14:51

DVTK: Sokat tettek az ötösért

<p>Benczés Miklósnak, a DVTK edzőjének nem volt nehéz azonosulni a szurkolókkal szombaton este.</p>

Teljesen felszabadult. Átadta magát a pillanatnak, a bajnoki címnek – és ezzel együtt a szurkolóknak. Nyolc óra után hat perccel, a mezőkövesdi pálya előtt, kezében egy megafonnal belekezdett a drukkerek által nagyon jól ismert felelgetős rigmusba. Előtte, utána megélt számos ölelést, még kék, kicsit pezsgős ingjét is bedobta az őt, és csapatát éltetők közé. Nem egyszer skandálták a nevét, nem sokkal azelőtt is, mielőtt leültünk beszélgetni, már ,,itthon”, a diósgyőri öltöző ,,magányában” – szombaton 22.30-kor. ,,Hosszú nap volt, hol szomorú, hol pedig örömmel teli” – vetettük fel Benczés Miklósnak, a DVTK edzőjének.

- Szomorú azért nem volt. Hol elégedett voltam, hol elégedetlen, aztán megint elégedett, ez folyamatosan változott. A mai mérkőzést mi irányítottuk, felbillent a pálya, de volt egy tévedés, amit a Mezőkövesd kihasznált. De azt hiszem, ezzel együtt is csak magunkat okolhatjuk a vereségért.

Élete részévé vált

A tréner a nyíregyházi meccs után azt nyilatkozta, akkor azért nem örült együtt a játékosokkal a szurkolótábor előtt, mert még nem érkezett el az a pillanat, amire vár. Most igen.

- Én mindig a jelennek élek, csak nagyon rövid időre tervezek előre, mert jöhet változás, amihez alkalmazkodni kell. Az élet valamennyi területén vannak, lehetnek váratlan szituációk, amiket nem lehet tervezni. Ezt az ünnepet sem terveztem, egyetlen pillanatát sem, így jött. Olyan volt ez az egész, mint amikor az ember az egyik percben azt érzi, elbukott valami nagyot, aztán nem sokkal később kihúzzák az öt számát a lottón. Mi sokat tettünk, hogy kijöjjenek a számaink, hogy eddig eljussunk.

Az egész este folyamán érezhető volt, hogy a szakvezető mennyire együtt él, mennyire eggyé vált a szurkolókkal – erre az alábbiakat mondta Benczés Miklós.

– Korábban sokat jártam Diósgyőr meccsekre, így ez a csapat az életem részévé vált, ezért a mai estén nem volt nehéz azonosulni a szurkolókkal. Nekem, más Diósgyőrben dolgozott edzőkkel ellentétben, azaz előnyöm, hogy nem kell bizonygatnom, mennyire szívem csücske ez a klub, de így van ezzel Veréb Gyuri bácsi, és Vitelki Zoli is. A mai napot, ezt az ünneplést sosem felejtem el, köszönöm azoknak, akik ebben részesítettek engem, bennünket. Mezőkövesden úgymond a szerencsések voltak velünk, az előttünk álló meccsen viszont mindezt újra átélhetjük, immár a nagy, teljes publikummal.

Az ígéretről

A hírek szerint a DVTK úgy kezdi majd nyáron első NB I-es találkozóját is, hogy a játékosok nevei után Benczés Miklós fog szerepelni az edző, vezetőedző rubrikában.

- Ez a vezetők döntésén múlik, de való igaz, hogy az eddigi beszélgetésekből ez következhet, azt olvastam a saját honlapunkon is, hogy bízik bennem a szakvezetés. Ezt a bizalmat éreztem az egész évadban, amit szeretnék megköszönni Sántha Gergelynek, Dudás Hunornak, és Szentes Lázárnak, ez a bizalom folyamatosan erősített engem, és ez által a csapatot, áttételesen biztosította számunkra a minőségi munka lehetőségét.

Hónapokkal ezelőtt volt egy ígérete az edzőnek, nevezetesen az, ha a hét pontos hátrány ellenére sikerül megnyerni a bajnokságot, akkor Miskolcról elgyalogol szülővárosáig, Salgótarjánig.

- Még van feladatunk, de ha erre sor kerül, akkor azt mindenképpen meg fogom osztani az Észak-Magyarországgal, az olvasókkal.

ÉM - MI


eszak | 2011.05.30 07:52

A Spartacus előnyben volt, de kikapott a Dunakanyarban, így veresége ellenére is bajnok lett a DVTK.

boon | 2011.05.29 18:52

A DVTK ügyvezető igazgatója vasárnap délután boldogan, ugyanakkor higgadtan értékelte csapata bajnoki címét...

boon | 2011.05.29 18:19

2011. május 28-án eljött a nagy nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várva várt, hiszen 1974 után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora. Nézze meg a fotókat és a videókat!

boon | 2011.05.29 14:31

Vasárnap délelőtt telefonon „jelentkezett” szerkesztőségünkben dr. Szepesi György legendás rádióriporter, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori elnöke.

boon | 2011.05.29 13:57

A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK meccset a lelátóról nézte Kovács Bence, a kövesdiek középpályása, aki kisebb sérülése miatt nem állhatott Huszák Géza vezetőedző rendelkezésére.

boon | 2011.05.29 13:53

A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK találkozón a hazaiak kapusa, Szántai Levente nyújtotta a legjobb teljesítményt.

boon | 2011.05.29 10:23

Százötven szurkoló énekétől zengett az először "sötét", majd "megvilágított" napos oldal.

boon | 2011.05.28 21:29

Háromnegyed 7-kor leszegett fejjel indultak be a Diósgyőr játékosai és a szakmai stáb tagjai az öltözőbe, és miután híre ment, hogy a Nyíregyháza 1-0-ra vezet Vácon, elkezdtek átöltözni, zuhanyozni. A szurkolók döntő többsége is lehagyta a sporttelepet, akik vonattal indultak, azoknak pedig sietniük kellett 19:40-es "járathoz".

boon | 2011.05.28 19:26

"Arra készültem, hogy nagyon jó és nehéz meccset fogunk játszani a Mezőkövesd ellen" - kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a Mezőkövesden elszenvedett 1-0-ás vereség után.

boon | 2011.05.28 19:22

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 28. fordulójában szombaton 17 órától Mezőkövesden lépett pályára a listavezető Diósgyőri VTK gárdája. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

boon | 2011.05.28 17:39

Nem sokkal a kezdés előtt érkezett a Mezőkövesdi Sporttelepre Bogyai Ferenc, Miskolc város rendőrkapitánya.

boon | 2011.05.28 16:49

A DVTK volt labdarúgója - aki tagja volt az Egyiptombsan rendezett U20-as labdarúgó világbajnokságon 3. helyezést szerzett magyar válogatottnak - is megtekinti a Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzést.

boon | 2011.05.28 16:30

Nagy meglepetést okozott, hogy 16 órakor megjelent a Mezőkövesdi Sporttelepen Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, aki történetesen Miskolconzületett, középiskolai tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban végezte el.

boon | 2011.05.28 16:29

Egészen pontosan 404 férőhellyel bővült a Mezőkövesdi Sporttelep, miután a helyi sportegyesületnek mindössze 60 ezer forintért sikerült bérelnie egy egri cégtől a szerkezetet.

boon | 2011.05.28 16:19

Az egy óra múlva kezdődő Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzésen körülbelül 2000 miskolci drukker fogja buzdítani a miskolci csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!