Sport - Foci

2010.09.04. 08:55

Papírforma eredmény Stockholmban

<p>A svédek 2-0-ra legyőzték a magyar labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnoki selejtező E-csoportjának 1. fordulójában. A skandinávok mindkét találatát a középpályás Pontus Wernbloom szerezte.</p>

A magyar labdarúgó válogatott pénteken este Svédország ellen kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Egervári Sándor szövetségi kapitány Lázár Pál, a Videoton jobbhátvédje személyében újoncot is avatott a mérkőzésen. Huszti Szabolcs és Hajnal Tamás a cserepadon kapott helyet. Csatárposzton Rudolf Gergely léphetett kezdőként pályára, a magyar csapat kapuját pedig Király Gábor védte.

Az első félidőben még partiban

Az első félidőben az eddigieknél bátrabb magyar válogatottat láthattunk, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a mérkőzést a svédek irányították, viszont azt nem mondhattuk, hogy egyoldalú volt a találkozó. A szünetben mindkét szövetségi kapitány cserélt, Dzsudzsák Balázs helyére Huszti Szabolcs érkezett, míg a svéd kapus, Isaksson helyét Johan Wiland vette át. A hazaiaknak nem volt szerencséjük, a második játékrész kezdetén megsérült Elmander, így Hamrén kénytelen volt kihasználni harmadik cseréjét is, Sebastian Larssont külte be. Még a 33. percben Anders Svenssont volt kénytelen először lekapni a pályáról, Kim Källström ment be akkor.

Szünet után svéd gól

Sajnos jött a svéd gól is, az 51. percben épp Larrson futott el a jobb szélen, középre ívelt, ahol az érkező Pontus Wernbloom öt méterről a kapu bal oldalába fejelt, (1–0). Ekkor már egyértelműen a vendéglátók voltak a jobbak, mi alig jelentettünk veszélyt az ellen kapujára, hátul viszont egyre több volt a hiba. A 73. percben megkaptuk a másodikat is. Egy jobb oldali szöglet után Wernbloom fejelhetett öt méterről Király kapujára, a felsőléc elsőre még kisegítette az 1860 München kapusát, a kipattanót azonban a középpályás már a kapuba stukkolta, (2–0).

Kényelmes svéd diadal

Több találat nem született a mérkőzésen, így a svédek kényelmes győzelmet arattak. A viszonylag ismeretlen Pontus Wernbloom döntötte el a meccset, a mumusunknak számító Zlatan Ibrahimovic ezúttal néma maradt. Egervári Sándor együttese az első félidőben még jól tartotta magát, a második 45 percben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Erik Hamrén csapata, és ekkor már jóval több hibára kényszerítettek minket Toivonenék. A magyar válogatottból a debütáló Lázár Pál és Koman Vladimir dicsérhető.


 

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, 1. forduló

Svédország-Magyarország 2-0

Stockholm, Rasunda-stadion

v.: Atkinson (angol)

Svédország: Isaksson (Wiland, 46.) - Lustig, Mellberg, Majstorovic, Safari - Svensson (Källström, 33.), Wernbloom - Elmander (Larsson, 49.), Toivonen, Bajrami - Ibrahimovic

Magyarország: Király - Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó - Vadócz, Elek (Priskin, 59.) - Koman, Gera, Dzsudzsák (Huszti, 46.) - Rudolf (Hajnal, 82.)

G.: Wernbloom (51., 73.)


Forrás: www.sportklub.tv


A csoport további eredményei:

Moldova - Finnország 2-0
San Marino - Hollandia 0-5


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!