Sport - Foci

2010.09.10. 18:41

Újra szerencsés helyén a BKSC

<p>Az 5. fordulót rendezik a hét végén a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.</p>

A Bőcs ellen megyei rangadót vívó Diósgyőrrel kapcsolatos hír, hogy a csapat jövő hét szombati hazai bajnokijának, a Debreceni VSC-TEVA tartalék elleni meccsnek módosult a kezdési időpontja, – ugyanis elsőre figyelmen kívül hagyták, hogy a stadionban ezen a napon atlétikai versenyt rendeznek, és ezzel összefüggésben – 18 órakor indul útjára a labda Diósgyőrben. Ami a DVTK-keretét illeti: az előző fordulóban, Vecsésen kiállított Dobos egy meccses eltiltást kapott, így ő most nem játszhat, Faggyas és Rakovic viszont szerepelhet, ugyanis pénteken rendeződtek a pályára lépésükhöz szükséges dokumentumok. A hírek szerint belátható időn belül tovább erősödhet a Diósgyőr, hiszen ezen héten napvilágot látott, hogy az eddig Pakson futballozó védő, Horváth L. az Avas-aljára tart.

– Nem tudok erről konkrétumot mondani, csak annyit, hogy korábban több más futballistával együtt felmerült az ő neve is, mint olyané, aki esetleg megszerezhető, de mivel a játékosok szerződtetése ügyében a tárgyalásokat nem én folytatom, így nem tudom, hogy ebből lesz-e valami – mondta Benczés Miklós, a DVTK edzője, aki arra a kérdésre, hogy mire számít a Bőcs ellen, a következőket mondta: Dobos mellett a sérült Halgas sem játszhat, emiatt át kell szervezni a csapatot. Biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz, így küzdelmes meccsre, de győzelemre számítok.

Össze kell még érni

Zsiga Gyula, a bőcsiek  trénere eltiltása miatt nem ülhet majd a bőcsi kispadon, így a tanácsokat Hidegh László pályaedző fogja adni a futballistáknak.

– Azért a csapat tudja, hogy mit kell csinálni, megbeszéltük a héten – tette hozzá mindehhez Zsiga Gyula. – Meg ha lesz mondjuk kétezer néző, és jó hangulat, amiben bízom, akkor úgysem hallannák a játékosok, hogy mit kiabálok be a pálya széléről... Nekünk a DVTK-stadion korábban szerencsét hozott, többek között a diósgyőri szurkolók segítségének köszönhetően vertük meg a Ferencvárost. A Diósgyőrön eddig, amíg nem rendeződtek a dolgok, nem volt igazán teher, de mostantól már elvárják a nézők a jó eredményt, amit kihasználhatunk. Bátor játékot akarunk nyújtani, nem egy pont megszerzése a célunk, bár még össze kell érnie a csapatnak, hiszen páran csak nemrég csatlakoztak hozzánk.

A BKSC-ben Lipták sérült, Bakos pedig eltiltott.

Kellene a góllövő cipő

A mezőkövesdiek edzője, Huszák Géza szerint az MTK tartalékcsapatát senki sem veheti félvállról – ők sem teszik.

– Mert egy fiatal, tehetséges társaság, amely bárkit képes megszorongatni, legyőzni. Tavaly náluk nyertünk, itthon kikaptunk, igaz, azt a meccset műfűvön rendeztük. Remélhetőleg most a rendes füves pályán tudunk játszani, nem lesz olyan vihar, ami ezt nem teszi lehetővé. Küzdelmes összecsapásra számítok, nagyon résen kell majd lennünk, mert a budapestiek gyorsan fejlődnek fel védekezés után, jó ritmusban mennek át támadásba. Bízom benne, hogy négy mérkőzés után támadóinknak is sikerül megtalálniuk azt a bizonyos góllövő cipőt. Minden héten sokat gyakoroljuk ezt a részt is, helyzetekig el is jutunk, ám eddig nem a legmegfelelőbb döntések születtek az utolsó pillanatban.

A dél-borsodiak mestere Toplenszkivel és Törökkel nem számolhat, hiszen maródiak.

Pont(ok)ért

A KBSC  Hajdúböszörményből próbál meg pontot, pontokat elhozni.

– De ezt a múlt heti teljesítményünkkel nem fogjuk elérni – vágta rá Kádár Zsolt, a barcikaiak szakvezetője. – Három meccsen viszonylag jó fociztunk, de a negyedik gyengére sikerült. Ugyanakkor megyünk tovább, remélem, hogy a héten visszatértünk a rendes kerékvágásba. A labdarúgásnak, vagyis a mi munkánknak része a vereség is, az egyik hét ilyen, a másik olyan. Nehéz találkozó vár ránk Hajdúböszörményben, mert szerintem a hazai csapat lényegesen jobb annál, mint ami eddigi két pontjából kitűnik. Másrészt a nyáron igazoltak két kiváló csatárt, Urbint és Bogdanovicsot. Mindent meg fognak tenni első győzelmükért, de hiszem, hogy ezt egy harcos, fegyelmezett játékkal meg tudjuk akadályozni.

Kádár Zsolt az összeállítás tervezésénél nem számíthat az eltiltott Stevicára, valamint a sérült Bányaira és Zimányira

A pályán

Diósgyőri VTKBőcs KSC (szombat, 16.30 - élőben a BOON-on!)

A DVTK tizenegye: Rados – Horváth G., Gal, Budovinszky, Gohér – Illés, Abdouraman, Lippai, Szabó P. – Menougong, Roszel.
Az edző tippje: 2-1.

A BKSC tervezett együttese: Hamar – Bokros, Rubint, Sipos, Molnár – Hajdu, Katona, Müller, Jeremiás – Etogo, Ondó.
Az edző tippje: 1-2.


Mezőkövesd-Zsóry SE – MTK Budapest tartalék (szombat, 16.30)

Az MSE elképzelt gárdája: Szántai – Robson, Vámosi, Elek, Éles – Lakatos, Kaszás, Hegedüs, Husaník – Szabó V., Haburcsák.
Az edző tippje: 2-1.


Hajdúböszörményi TEKazincbarcikai SC (szombat, 16.30)

A KBSC kezdőcsapata: Kiss M. – Vadász, Nagy T., Kovács R., Sebők – Kerékgyártó, Borbély, Fehér, Horváth B. – Odrobéna, Kovács P.
Az edző tippje: 1-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!