Sport - Foci

2010.07.03. 10:15

Foci VB | Tömegverekedés a brazilok és az argentinok hívei között Bangladesben

<p>Legkevesebb 15-en sérültek meg, többen pedig gyógyszermérgezéssel kerültek kórházba Banglades fővárosában, pénteken, miután a brazilok 2:1-re kikaptak a hollandoktól, és kisestek a világbajnokságról. A hatóságok szerint több tíz millióan nézték a meccset, köztük a brazilok rengeteg fanatikus szurkolója, akik nem bírták elviselni csapatuk kudarcát.</p>

A főváros, Dakka orvosegyetemének kórházában legalább 15 sérültet kellett kezelni, miután egy helyen összeverekedtek a brazilok és argentinok hívei. Ez utóbbiak ünnepelték a brazilok kiesését, mire az elkeseredett ellentábor nekik esett. Az orvosok szerint botokkal és kövekkel folyt a csata, aminek a végén a legtöbben fejsérülésekkel kerültek kórházba, de senki sincs életveszélyben.

Többen a brazilok hívei közül gyógyszermérgezéses tünetekkel mentek be a kórházba. Elmondásuk szerint nem bírták a feszültséget a meccs közben, végül a csapatuk vereségét, ezért marokszámra szedtek be nyugtatókat. Az osztályos orvos azt mondta, hogy a szokásos gyógyszermérgezéses esetek sokszorosát vették fel pénteken.

A brit gyarmati örökség részeként krikett-mániás Bangladesben a fociőrület minden képzeletet felülmúl, holott a saját válogatottjuk elbukott a selejtező során. Egy hete zavargások törtek ki Banglades egyik legjelentősebb műszaki egyetemének területén, miután fiatalok összeverekedtek. Állítólag az első évfolyam diákjai botokkal és vascsövekkel támadtak az végzősökre, miután azok nem hagyták, hogy nézzék a meccseket. Az egyetemváros területén történt zavargásokban a hatóságok szerint a legkevesebb öten sérültek meg.

Egy másik helyen autókat gyújtottak fel és megtámadtak elektromos elosztókat fanatikusok, miután áramszünet miatt elsötétültek a képernyők az argentinok egyik mérkőzése közben. Dakkában több üzemet leállítottak a vébé idejére, hogy az áramfogyasztásuk ne terhelje meg az elektromos hálózatot, és ne kelljen tartani az áramszünettől a meccsek közben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!