Sport - Foci

2010.05.19. 16:49

Nincs megrendülve a paraguay-i fociválogatott főnöke

<p>Nem befolyásolja a paraguay-i fociválogatott felkészülését a világbajnokságra, hogy franciaországi edzőtáborozásuk idején 110 ezer dollár rabolt el a szálláshelyükről egy betörő.</p>

Ezt szerdán közölte a csapat vezetője, Juan Angel Napout.


A rablás hétfőn történt. A betörő az Evian-les-Bains-ben lévő Hilton szálló egyik szobájából emelte el a nagy összegű készpénzt. Állítólag a tolvaj "paraguayinak nézett ki", sportöltözékben volt. A francia média szerint azt mondta a recepción, hogy valami gond van az egyik szobában lévő széffel. Mivel volt a ruháján egy hivatalosnak tűnő kitűző, a személyzet beengedte őt. A férfinak állítólag kulcsa volt ahhoz a szobához, ahonnan a pénzt elemelte.

A betörő ellopott egy komputert is. A paraguayi válogatott csapatfőnöke azt mondta szerdán, hogy a bűncselekmény nem befolyásolja a csapat felkészülését a vébére, habár az ellopott összeg "kétségkívül jelentős", és a játékosok valamint a válogatott tanácsadóinak juttatására szolgált. Napout azt is mondta, hogy a komputer nem nagy veszteség, mivel nem tartalmazott fontos információkat a csapat felkészüléséről és taktikai elképzeléseiről.

A rendőrség több kérdésre keresi a választ. Például, hogy miként juthatott hozzá a betörő akkreditációs kártyához, vagy honnan volt ilyen jól informált, honnan volt a kulcsa, és miért tartott magánál a delegáció ilyen jelentős összeget készpénzben.

Paraguay az F csoportba került a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságon. A csoportban van még a címvédő Olaszország, Új-Zéland és Szlovákia.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!