Sport - Foci

2010.05.29. 19:37

Magyarország-Németország mérkőzés - egy drukkert már előállítottak

<p>Üveget dobott a vonuló német szurkolók felé egy magyar drukker, ezért a rendőrök előállították. Senki sem sérült meg. Az este 8 órakor kezdődő Magyarország-Németország mérkőzés előtt több magyar szurkoló is megpróbált a gyülekező németek közelébe férkőzni, keresve az összecsapás lehetőségét, de nem jártak sikerrel. A rendőrök a meccs miatt fokozott ellenőrzéseket tartottak a fővárosi pályaudvarokon és a Budapestre vezető főútvonalakon is.</p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság készült a meccs biztosítására: az egyenruhások fokozott ellenőrzéseket tartottak a fővárosi pályaudvarokon és Budapestre bevezető főútvonalakon is. A német drukkerek különböző útvonalakon és időpontokban érkeztek Budapestre, olyanok is akadtak, akik már itt töltötték az éjszakát.

A német szurkolók az V. kerületi Vörösmarty téren kezdtek gyülekezni a mérkőzés előtt. Innen indultak a Puskás Ferenc stadionba délután 5 órakor. A Készenléti Rendőrség egységei és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai, illetve nyolc német rendőr is kísérte őket. Több magyar drukker próbált meg a gyülekező németek közelébe férkőzni, keresve az összecsapás lehetőségét, ezt azonban a belvárosba vezényelt rendőri egységeknek sikerült megakadályozni. Egy magyar fiatalembert állítottak elő a rendőrök, mivel a vonuló német szurkolók felé egy üveget dobott. Senki sem sérült meg - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A német szurkolókat egyébként külön metrószerelvénnyel szállították a stadionba, ahová rendben megérkeztek. A mérkőzés 20 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!