Sport - Foci

2010.02.24. 07:36

Elmaradt a meglepetés BL keddi játéknapján

<p>Egy félidő erejéig tartott a hazai pályán játszó Stuttgart lendülete a címvédővel szemben BL nyolcaddöntőjében, a Bourdeaux előnnyel várhatja az Olympiakosz elleni visszavágót.</p>

Stuttgart - Barcelona 1-1

Az előzőleg esélytelennek kikiáltott Stuttgart az első félidőben nem bizonyult jó vendéglátónak a katalán sztárcsapattal szemben. Az első 10 perc tapogatózása után fokozatosan vették át a kezdeményezést a németek, melynek eredményeként Cacau a 25. percben egy fejesgóllal megszerezte az előnyt. Egészen a félidő végéig némi fölényben játszott a Vfb, noha Messi távoli lövését követően csak Lehmann szerencséjének és a kapufának volt köszönhető, hogy maradt az egy gólos hazai előny.

A Barcelona egyenlítésére az 52. percig kellett várni, ekkor Zlatan Ibrahimovic pofozta a labdát a hálóba. Ezt követően a Barcelona akarata érvényesült egészen a lefújásig, noha fölényük meddőnek bizonyult, újabb gólt ugyanis nem tudtak elérni, így maradt a döntetlen.

Olympiakosz - Bordeaux 0-1

Kemény csatát hozott a görög-francia párbaj a BL nyolcaddöntőben. Az első félidőben a helyzetig is alig-alig eljutó vendég Bourdeaux a játékrész utolsó percében szerezte meg a vezető gólt, amikor is Gourcouff szabadrúgását Ciani fejelte 11 méterről a hálóba.

A görög csapat a második félidőben sem tudott mit kezdeni az eredménnyel láthatóan elégedett vendégek védekezésével. A 94. percben egy vitatható szituációt követően betalált ugyan a hazai gárda, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így maradt az egygólos francia siker és egy lépésnyi előny a Bordeaux-i visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!