Sport - Foci

2010.01.29. 19:28

Balajti győztes mesterhármasa Törökországban

<p>A diósgyőriek válogatott csatára az olimpiai válogatott színeiben szerzett mesterhármast pénteken délután.</p>

Az Antalyában edzőtáborozó magyar olimpiai válogatott pénteken délután lejátszotta második, s egyben utolsó előkészületi mérkőzését Törökországban. Egervári Sándor együttese - amely a március 3-i, olaszországi U21-es Eb-selejtezőre készül - ezúttal a török élvonalban szereplő Denizlispor vegyescsapata ellen lépett pályára, s gólnélküli félidőt követően 3-1-re győzött. A magyar együttes mindhárom gólját a DVTK csatáraBalajti Ádám szerezte.

A magyar válogatott az Esterházy Mátyás - Lázár Pál (Margitics Andor a szünetben), Debreceni András, Pintér Ádám, Zámbó Bence - Kovács Dániel, Elek Ákos (Varga József a szünetben), Gyömbér Gábor, Szakály Dénes (Kulcsár Dávid a szünetben) - Szilágyi Péter (Molnár Marcell a szünetben), Balajti Ádám összeállításban szerepelt.

A kiegyenlített első játékrész után a találkozó második felében egyértelműen a magyarok akarata érvényesült. Balajti Ádám az 50. percben megszerezte a vezetést válogatottnak, s bár az 58. percben egyenlítettek a törökök, Balajti a 67. és a 79. percben is a kapuba talált, megszerezve a győzelmet a magyarok számára.

- Az első félidőben egyenrangú ellenfél volt a két csapat, a másodikban azonban a törökök fölé nőttünk, és időnként kifejezetten jól játszva megérdemelt győzelmet arattunk - nyilatkozta az MLSZ hivatalos honlapjának a mérkőzés után Egervári Sándor. - Azért jöttünk Törökországba, hogy megismerjünk és felkészítsünk néhány új csapattagot, csiszoljuk játékunkat, és ez sikerült is. A hat nap alatt kiváló talajú pályákon edzhettünk, játszottunk két jó meccset, és sérülésmentesen el tudtuk végezni a tervezett munkát. Nagy élmény a fiúk számára az edzőtáborozás, különösen a szerdai mérkőzés, amelyen Európa egyik meghatározó együttese, a komplett első csapatával kiálló Sahtar Doneck ellen kiváló teljesítményt nyújtva döntetlent értünk el. 

A magyar olimpiai válogatott tagjai szombat délelőtt regeneráló foglalkozáson vesznek részt, délután indulnak haza, és késő éjjel érkeznek meg Budapestre.

Forrás: mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!