Sport - Foci

2008.11.10. 12:21

Honvéd - DAC jótékonysági mérkőzés lesz november 25-én

<p>A tolerancia jegyében november 25-én barátságos mérkőzést vív egymással a Budapest Honvéd és a Dunaszerdahely labdarúgócsapata a Bozsik-stadionban.</p>

A Honvéd FC vezetősége a mérkőzés teljes bevételét a dunaszerdahelyi atrocitás áldozatainak megsegítésére ajánlja fel.

Mint ismeretes, november 1-én a DAC - Slovan Bratislava szlovák bajnoki mérkőzésen a helyi rendőrök látszólag ok nélkül megtámadták a magyar szurkolókat. A rendőr-attak következtében többen súlyosan megsérültek, egy drukkert újra is kellett éleszteni.

"A dunaszerdahelyi mérkőzésen történtek, és azok előzményei csak a gyűlöletet és a gyűlöletkeltés egyik újkori formáját szolgálják" - áll a kispesti klub tulajdonosa, George F. Hemingway közleményében. A Honvédnak mint a magyar futball egyik képviselőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a politikát, a rasszizmust, az erőszakot távol tartsuk stadionjainktól. A tolerancia, a magyar és szlovák nép közötti barátság és az ártatlan áldozatok megsegítése jegyében elhatározták, hogy egy olyan jótékonysági mérkőzést rendeznek, amelynek teljes bevételét a dunaszerdahelyi áldozatok megsegítésére használják fel - folytatódik a közlemény.

Az előzetes tervek szerint a meccs délután 5-kor kezdődik majd, de ha televíziós közvetítés jön létre és a tévécsatorna időpont változtatási igénnyel lép fel, akkor a kezdési időpont változhat. A mérkőzésre jegyeket elővételben is lehet kapni november 12-étől.

Kapcsolódó cikkek:

Rendbontás nélkül zajlott a DAC kassai meccse
Rendbontás nélkül zajlott a dunaszerdahelyi DAC és a vendéglátó kassai MFK 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzése a szlovák Corgoň Ligában. A meccsre sajtójelentések szerint körülbelül kéttucatnyi DAC-szurkoló érkezett.

Rendbontások miatt leállították a DAC-Slovan meccset
Rendbontások miatt a 17. percben 10 percre le kellett állítani a dunaszerdahelyi DAC és a pozsonyi Slovan futballcsapat szombati dunaszerdahelyi mérkőzését.

Dunaszerdahelyi meccs: Eddig a DAC szurkolókat védték a rendőrök ...
A DAC játékosai szerettek volna segíteni szurkolóikon, de a játékvezető nem engedte.

DAC-Slovan: kékmaszk-szindrómával egy magyar állampolgárt kezelnek
Egy magyar állampolgár részesül fekvőbeteg-ellátásban a dunaszerdahelyi kórházban a szombati DAC-Slovan mérkőzés szurkolói közül.

Dunaszerdahelyi meccs - összefoglaló
Dunaszerdahely - Botrányba fulladt szombaton a DAC-Slovan labdarúgó mérkőzés Dunaszerdahelyen.

Nem tisztázódtak a kételyek a dunaszerdahelyi eseményekkel
Indokolt és a helyzetnek megfelelő volt a rendőrségi fellépés a szombati dunaszerdahelyi DAC-Slovan mérkőzésen - véli a szlovák országos rendőrfőkapitány.

A Slovan nagyra értékeli, hogy drukkerei nem hagyták magukat
A pozsonyi Slovan futballklub nagyra értékeli, hogy szurkolói a dunaszerdahelyi DAC csapatával vívott szombati mérkőzésen nem hagyták magukat provokálni.

Dunaszerdahely - a helyszíni magyar rendőrők sem látták a szlovák ...
A két tiszt elmondta: összesen öt magyar rendőr vett részt megfigyelőként a szombati DAC-Slovan mérkőzésen.

Dunaszerdahelyi mérkőzés - Gyurcsány: Szlovákia adjon magyarázatot
Gyurcsány Ferenc szerint nem világos, hogy mi volt a bűne a szombati dunaszerdahelyi DAC-Slovan labdarúgó mérkőzésre kilátogató magyar szurkolóknak, ...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!