Sport - Foci

2008.10.28. 20:21

Győztek Somodiék Szlovénia ellen

<p>A magyar U20-as válogatott kedden Kaposváron Szlovénia együttesét fogadta Alpok-Adria kupameccsen.</p>

A magyar csapat kapuját a Diósgyőri VTK hálóőre, Somodi Bence védte és 2-0-ás félidő után 2-1-es győzelmet aratott a nemzeti tizenegyünk, a gólokat Szekeres Adrián és Gál András szerezte.

Megérdemelt magyar győzelem

Az első félidő egyértelműen a mieink fölényében telt, csapatunk jó játékot produkált, s megérdemelten szerzett vezetést: a 12. percben egy jobb oldali szöglet után Szekeres Adrián fejelt a kapu közepébe. A mieinket az sem zavarta meg, hogy Koman Vladimir a 14. percben megsérült, és középpályásunkat le is kellett cserélni. A 31. percben megszületett második találatunk is: Gál András lépett ki középen, s biztosan lőtt a háló jobb sarkába.

A második játékrészben a vendégek lényegesen aktívabban és agresszívebben futballoztak, gyorsan, már a 49. percben sikerült szépíteniük és ezt követően is ők voltak fölényben. Ennek ellenére a mieink hagyták ki a legnagyobb helyzeteket, Balázs Zsolt kétszer, Szabó László egyszer hibázott el százszázalékos lehetőséget. A hajrában Gyömbér Gábor második sárga lapja miatt emberhátrányban játszottunk, de sikerült megőrizni a minimális előnyt, és megszerezni az összességében megérdemelt győzelmet.

Együttesünk legközelebb november 19-én Horvátország ellen, idegenben lép pályára az Alpok-Adria kupában.

- Kettő-nullig nagyon jól játszottunk, a vendégek szépítése után azonban egy kicsit idegesek lettük, és ez meg is látszott játék képén - mondta a mérkőzés után Wilco van Buuren. - Ám amikor a legjobban kellett, a mérkőzés hajrájában ismét észnél voltak a játékosok, akik rászolgáltak a győzelemre.

Jegyzőkönyv

U20 Alpok-Adria Kupa
Magyarország - Szlovénia 2-1 (2-0)
Kaposvár, 500 néző

Magyarország: Somodi Bence - Nagy Olivér, Szekeres Adrián, Debreceni András, Présinger Ádám - Gál András, Gyömbér Gábor - Stieber Zoltán, Koman Vladimir, Szabó László - Simon Attila. Szövetségi edző: Wilco van Buuren.
Csere: Koman Vladimir helyett Nikházy Márk a 20., Simon Attila helyett Balázs Zsolt az 55., Présinger Ádám helyett Lengyel Dániel a 79., Szabó László helyett Kottán Krisztián a 87., Stieber Zoltán helyett Nagy József a 94. percben.

Szlovénia: Kotnik – Majer, Balazic, Mijatovic, Skarabot – Tolimir, Bacinovic, Mocic, Plut – Michelic, Velikonja. Vezetőedző: Tomaz Kucic.
Csere: Majer helyett Medved és Mocic helyett Marceta a szünetben, Mijatovic helyett Vidovic az 58., Tolimir helyett Brezaric a 68., és Velikonja helyett Omladic a 79. percben.

Gólszerzők: Szekeres A. a 12., Gál a 31., illetve Marceta a 49. percben.
Sárga lap: Brezaric a 79. percben.
Kiállítva: Gyömbér a 82. percben.

Forrás: mlsz.hu

Somodi Bence: 90 perc a válogatottban
Somodi Bence
, a DVTK kapusa végigvédte Pozsonyban a Szlovákia elleni U20-asok Alpok-Adria kupameccsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!