Sport - Foci

2008.09.09. 09:36

Az olasz szövetség megbüntette a Napolit

<p>Az Olasz Labdarúgó Szövetség 10 ezer euróra büntette a Napoli labdarúgócsapatát, emellett pedig négy bajnoki meccsre lezárta a stadion egyik részét.</p>

A büntetést azért szabta ki a szövetség, mert a Serie A nyitófordulójában a klub drukkerei randalíroztak, és összeverekedtek az AS Roma drukkereivel.

Az A és B lelátók lesznek lezárva a következő hazai találkozók alkalmával. A Napoli ultrái ezeken a helyeken szoktak szurkolni, és sokszor üvegeket, pénzérméket és egyéb veszélyes tárgyakat dobálni az ellenfél szurkolótáborára és a biztonsági emberekre. Az említett stadionrészekbe a Fiorentina, a Palermo, a Juventus és a Reggina elleni összecsapásokon nem lehet majd bemenni.

Az olasz védelmi miniszter az első fordulóban történt események után egész idényre eltiltotta a Napoli drukkereit attól, hogy elkísérjék csapatukat az idegenbeli találkozókra. Közel ezer fanatikus akart vonattal eljutni Rómába, ám mivel nem volt jegyük, le akarták őket szállítani, amire a szurkolók elkezdtek randalírozni, megközelítőleg 500 ezer eurós kárt okozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!