Sport - Foci

2007.12.08. 16:09

Vizsgálja az UEFA az Anderlecht-meccset

<p><P>Akár kizárással is büntetheti az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága a Juhász Rolanddal felállló Anderlechtet.</P></p>

A belga csapat szurkolói ugyanis csütörtök esti, a Tottenham otthonában lejátszott, 1-1-el végződő UEFA-kupa mérkőzésükön megdobálták a hazai játékosokat. A magyar védő egyébként végigjátszotta azt a találkozót.

A szurkolók különböző tárgyakat dobáltak a pályára, Didier Zokorát, az angol csapat középpályását egy öngyújtóval találták el. Paul Robinson kapus pedig egy fémdarabot adott át a játékvezetőnek, amellyel őt akarták megdobni.

"Jelenleg a játékvezetői és a megfigyelői jelentésre várunk. Amíg azt nem láttuk, nem tudjuk, indítunk-e eljárást az Anderlecht ellen. A jelentés várhatóan a hétvégén megérkezik, így akár már hétfőn megszülethet a döntés az ügyben" - mondta az UEFA fegyelmi bizottságának szóvivője.

Az Anderlechtnek nem ez az első hasonló esete az idei szezonban. Az UEFA már megbüntette egyszer a csapatot, amikor megdobálták a török Fenerbahce játékosait a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!