Sport - Foci

2007.12.29. 01:14

Owen közel a visszatéréshez

<p>Hamarosan újra pályára léphet Michael Owen, a Newcastle United csatára.</p>

Owen november közepén, az Ausztria-Anglia barátságos mérkőzésen szenvedett combsérülést, de Sam Allardyce, a szarkák menedzsere szerint a hétvégi, Chelsea elleni bajnokin, és a január 2-i, Manchester City elleni találkozón már leülhet a kispadra.

Egy jó formában lévő csatárra nagy szüksége lenne Allardyce-nak, a Newcastle ugyanis legutóbbi két mérkőzésén - a Derby és a Wigan ellen - mindössze egyetlen pontot gyűjtött. Kérdés persze, hogy Owen hat hét kihagyás után mire képes, főleg, hogy egyelőre legfeljebb csereként veszi őt számításba edzője.

Owennek nem ez az első sérülése, mióta a Newcastle-ben játszik. Mindössze 14 mérkőzésen lépett pályára, amikor a 2006-os németországi világbajnokságon, a svédek elleni csoportmérkőzésen lesérült. Az volt a csatár nyolcvanadik válogatott mérkőzése, de csak 51 másodpercig tartott, mivel szinte rögtön harcképtelenné vált.

A röntgenfelvételek akkor térdszalag-szakadást mutattak ki nála, ezért egy évet ki kellet hagynia. Idén július 17-én egy felkészülési mérkőzésen már pályára lépett, gólt is szerzett, de ismét meghúzódott a sérült szalag, így ismét egy hónapra kidőlt. A támadó szeptemberre tért vissza teljes értékű játékosként. Azóta nyolc mérkőzésen lépett pályára klubcsapatában és összesen háromszor volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!