Sport - Foci

2007.12.02. 01:03

Bundagyanús európai focimeccsek

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA)&#160;szervezett fogadási csalásra gyanakszik 26 európai mérkőzéssel kapcsolatban, tudta meg a német Der Spiegel című hetilap, derült ki szombaton.</p>

A hetilap hétfőn megjelenő számában az jelenik majd meg, hogy fogadásokkal foglalkozó ázsiai szindikátusok állnak a bundázás mögött, és azzal több millió eurós bevételre tettek szert.

A Der Spiegel úgy tudja, hogy az UEFA tisztviselői még november elején átadtak az Europolnak egy 96 oldalas iratot a bundagyanús meccsekről. Összesen 26 mérkőzésről gyanítják, hogy előre lefixálták a végeredményt, köztük vannak Bajnokok Ligája, UEFA-kupa és Európa-bajnoki selejtező mérkőzések is. 15 megbundázott meccset az idei szezonban, 11-et pedig 2005 júliusa és 2006 novembere között játszottak, írta a Der Spiegel. Az ügyben leginkább dél- és kelet-európai csapatok érintettek: bolgár, grúz, szerb, horvát csapatok, de balti-államok is gyanúba keveredtek.

Az UEFA néhány tisztségviselője megerősítette, hogy feljelentésük alapján az Europol 15 bundagyanús meccset vizsgál, de ennél többet nem árultak el az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!