Sport - Foci

2007.12.13. 08:08

A miniszter is beleszólhat Bangura ügyébe

<p>Nem biztos, hogy el kell hagynia Angliát Al Bangurának, a Watford labdarúgó klub sierra leone-i játékosának.</p>

Priskin Tamás csapattársát kedden utasította ki az országból a bevándorlási hivatal. A 19 éves játékos érdekében fellebbezést nyújt be a miniszternek Claire Ward, Watford kormánypárti képviselője.

Liam Byrne bevándorlásügyi miniszternek ugyanis jogában áll megakadályozni Bangura deportálását, ezért a képviselő közvetlenül hozzá fordul az ügy kivizsgálása miatt. Ward szerint súlyos hibát követtek el a döntéshozók, akik egy tinédzser életét sodorták ezzel veszélybe. A képviselő emellett elindított egy internetes petíciót is, amelyet aláírhatnak a szurkolók.

A 19 éves Bangura négy éve menekült el az elszegényedett afrikai országból, Sierra Leone-ból. Az akkor 15 éves fiút egy emberkereskedő jutatta Angliába, ahol két férfi meg akarta erőszakolni. Bangurának sikerült elmenekülnie és menekült státuszt kért a szigetországtól. A végső döntést december 11-én hozta meg a bevándorlási hivatal, amely szerint Bangurának el kell hagynia Nagy-Britanniát. Bangura - akinek kilenc napja megszületett első gyermeke - fél visszatérni hazájába, ahol elmondása szerint veszélybe kerülne az élete.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!