Sport - Foci

2007.11.29. 17:59

Letartóztatták Redknapp-et

<p>Letartóztatta a brit rendőrség Harry Redknapp-et, az angol első osztályban szereplő Portsmouth labdarúgó klub menedzserét.</p>

A rendőrség szóvivője csak annyit közölt, hogy öt embert vittek be szerda délután csalás és hamis számlavezetés miatt. A Portsmouth vezetősége megerősítette, hogy a letartóztatottak között van Redknapp és a klub ügyvezető igazgatója, Peter Storrie is.

Az öt férfiból négy, így Redknapp és Storrie is óvadék ellenében távozhatott szerda éjszaka, miután a rendőrség kihallgatta őket. Redknapp - elmondása szerint - csak a nyomozók munkáját segíti, személy szerint nem gyanúsított az ügyben.

A rendőrség még 2006-ban kezdte meg a nyomozást, akkor derült ki ugyanis, hogy több gyanús átigazolás történt a Premier League-ben. 2007. júniusában John Stevens, a Scotland Yard akkori igazgatója 17 ilyen transzferről számolt be. Az illegális kifizetésekre, azonban nem volt bizonyíték.

Tavaly szeptemberben a BBC brit televízió bemutatott egy rejtett kamerás felvételt, amelyen Redknapp egy játékos illegális leigazolásáról beszélt. A menedzser azóta is tagadja a vádakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!