Sport - Foci

2007.11.05. 21:33

Hajnal és Huszti győztes csapatban

<p>Megszerezte első győzelmét a német bajnokságban az Energie Cottbus, botlott a Bayern.</p>

A sereghajtó péntek este hazai pályán győzte le a jóval esélyesebb Schalke csapatát. A Bundesliga 12. fordulójának nyitómérkőzésén Bassila 46. percben szerzett góljával nyert a Cottbus. A hazai csapat ennek ellenére továbbra is utolsó a tabellán.

Tizenegyesből volt eredményes Huszti Szabolcs szombat délután. A magyar középpályás az 54. percben értékesített egy büntetőt a Dortmund ellen, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. A Hannover végül 2-1-re le is győzte a Borussia Dortmundot.

Botlott viszont a Bayern München. A bajorok meglepetésre gólnélküli döntetlent játszottak hazai pályán a Frankfurt ellen.

1-0-ás győzelmet aratott a címvédő Stuttgart és a Werder Bremen is. Előbbi a Nürnberget, utóbbi a Rostockot verte.

2-1-re kapott ki a Hamburg otthonában Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin. A magyar játékos nem jutott lehetőséghez a fővárosi gárdában.

Hazai pályán győzött Hajnal Tamás csapata a Karlsruhe vasárnap délután. A Karlsruhe Eggiman 29. percben szerzett góljával 1-0-ra verte a Duisburgot. Eggiman ráadásul a magyar irányítótól kapta a gólpasszt. Hajnal kezdő volt és végigjátszotta a találkozót.

Gólgazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Bochum. A hazai csapat 5-3-ra verte a Wolfsburg csapatát, úgy, hogy a szünetben már 4-0-ra vezettek. A tabellát továbbra is a Bayern vezeti a Hamburg, a Werder Bremen és a Karlsruhe előtt.

Bundesliga, 12. forduló:

Bochum - Wolfsburg 5-3
Karlsruhe - Duisburg 1-0
Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 4-0
Bayern München - Eintracht Frankfurt 0-0
Hamburg - Hertha Berlin 2-1
Hannover - Borussia Dortmund 2-1
Nürnberg - Stuttgart 0-1
Werder Bremen - Hansa Rostock 1-0
Energie Cottbus - Schalke 1-0

A bajnokság élmezőnye:
1. Bayern München 12 mérkőzés / 28 pont
2. Hamburg 12/26
3. Werder Bremen 12/24
4. Karlsruhe 12/23
5. Hannover 12/21
6. Bayer Leverkusen 12/18

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!