DVTK Jegesmedvék

2021.02.17. 10:00

Hozta a kötelezőt a DVTK a kedd esti összecsapáson

Vendégként szerepeltek a keddi fordulóban a Macik jégkorongozói, akik biztosan nyertek.

Kolodzey Tamás

20201213 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás Tipos Extraliga jégkorong mérkőzés. képen: Karolus Kaarlehto #36 Branislav Pavuk #8

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A szlovákiai alapú Tipos Extraliga 39. fordulója keretében rendezett MHk 32 Liptovsky Mikulás – DVTK Jegesmedvék találkozónak csak a vendégek szempontjából volt jelentősége, hiszen a hazaiak már elveszítették esélyüket arra, hogy bekerüljenek az első tíz közé, így számukra az alapszakasz végén véget ér a küzdelemsorozat.

Walker kezdte

A miskolciak abban a tudatban léptek jégre, hogy a sereghajtótól elvett pontokkal megközelítik az Érsekújvárt, így életben tartják reményeiket. Ennek jegyében négy teljes sorral álltak ki, és az első sor védői között szerepeltették a napokban igazolt Fredrikssont is.

Walker és Haluska lövései vezették be a meccset, majd a 3. percben több diósgyőri mezőnyjátékos került a küzdőtérre, ezért a csapat két perc büntetést kapott, létszámhátrányos helyzetét azonban kivédekezte a vendégsereg. A 7. percben Walker az otthoniak harmada bal oldali bedobókörének közeléből vezetést szerzett csapatának (0–1), majd Osterberg, utána pedig Strauch kapott kisbüntetést. A fórokból azonban egyik fél sem tudott gólt szerezni, bár a fenn lévők becsülettel járatták a korongot és keresték a lehetőséget. A Jegesmacik diktálták a tempót, gyorsan építkeztek és nagyon ügyeltek arra, hogy ne adják el a korongot. A 10. és a 16. percek között kizárólag a borsodiak célozgattak, Szirányiék ötször is próbálkoztak, a hazaiak akcióit pedig „lefülelték”, így az otthoniak számára nem hagytak mozgásteret. Az első harmad vége felé találtak magukra a liptószentmiklósiak, akik közül Hamrácek, Rusina és Huna is veszélyeztette a piros-fehérek ketrecét, ezzel alakították 10–10-re a lőlapot.

Másodszorra Magosi

A második szakaszban a Jegesmacik kis túlzással mindent egy lapra tettek fel annak érdekében, hogy megduplázzák előnyüket. Hétszer tüzeltek, ezzel pedig alaposan kozmetikázták a célzási arányt és jócskán átvették a vezetést a képzeletbeli listán, amelyen hat perc alatt 3–9-es szériát produkáltak. Ennek lezárásaként a 27. percben Magosi közelről bevette Kozel hálóját (0–2), majd Vast küldték ki pihenni, de csapattársai tartották az egyensúlyt és a megnyugtató fórt. Az MHk gárdája nem tudott átlendülni a holtponton, a kapura kevés veszélyt jelentett, így ha nem is billent fel a pálya, de Galaniszék technikai és erőnléti fölénye látható volt. A 33. percben, mindössze nyolc másodperc alatt Rokaly, Kiss D. és Vas azzal kísérletezett, hogy lezárja a meccset, fáradozásuk azonban nem járt sikerrel. A 35. percben Kurali buktatott, ennek következtében a Diósgyőr előtt jó alkalom adódott arra, hogy öt a négy elleni szituációban beüsse harmadik találatát, amely nem jött össze, de ezen nem bánkódtak sokáig Galaniszék. Ez a felvonás azt ígérte, hogy a záró játékrészben sem történik váratlan esemény, és a magyaroké lesz a három pont.

Gőz és Galanisz

A harmadik húsz perc elején a sérüléséből a közelmúltban visszatért Gőz tette fel a pontot az i betűre a 43. perc elején (0–3), majd Magosi és Vybiral szabálytalankodott és ült a büntetőpadra. Utóbbiból született meg a meccs első emberelőnyös gólja, amelyet Galanisz jegyzett (0–4), ekkor pedig már végleg beletörődtek a sorsukba a hazaiak. A hajrá egyetlen kérdése az volt, hogy nullára hozza-e mérkőzését a DVTK, vagy becsületgóllal zár a Liptószentmiklós. Az 56. percben Strauch aztán szépített (1–4), majd Walker 2+10 perces büntetésével ért véget az alsóházi „rangadó”. A Jegesmacik legközelebb pénteken 18 órától Trencsényben játszanak


MHk 32 Liptovsky Mikulás – DVTK Jegesmedvék 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)

Liptószentmiklós, zárt kapuk mögött. V.: Stano, Adamec, Stanzel, Jurciak (szlovákok).

MHk 32 Liptovsky Mikulás: Kozel – Kurali (1), Nemec, Strauch 1, Uhrik, Huna (1) – Mezovsky, Valtola, Hamrácek, Surovy, Michalik – Rusina, Pavúk, Kalousek, Haluska, Vybiral – Droppa, Parobek, Duncko, Duran, Zidek – Bátory (kapus). Vezetőedző: Milan Jancuska.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Fredriksson, Rokaly, Vas, Anderson (1) – Szirányi (1), Kiss B., Walker 1, Rundkvist (1), Osterberg (2) – Gőz 1, Láda B., Csányi, Galanisz 1 (1), Magosi 1 – Vojtkó, Hadobás, Ritó, Miskolczi, Lövei – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc, + 10 perc fegyelmi (Walker).

Milan Jancuska: – Gratulálok a miskolci csapatnak, megérdemelten nyert. Nekünk ezen a meccsen szinte semmi sem sikerült.

Tokaji Viktor: – Jól álltunk a meccsbe, mindenki tudta, hogy mi a dolga, így gyakorlatilag végig irányítottuk a hatvan percet. Fegyelmezetten és taktikusan játszva sikerült a három pontot megszereznünk. Ez kötelező győzelem volt a számunkra.

(A borítóképen: Jobbak voltak a népkertiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!