Két és fél év után visszatért Sátoraljaújhely a megyei focitérképre

A sárospataki teremtornán is szerepeltek az újhelyiek
A sárospataki teremtornán is szerepeltek az újhelyiek - © Fotó: STK
Sátoraljaújhely – A megyei III. osztály Zemplén csoportját az STK nyerte.

A megyei III. osztály Zemplén csoportjában tizenegy csapat rajtolt tavaly nyáron, de csak nyolc fejezte be a küzdelemsorozatot, miután a megyei igazgatóság menet közben kizárta Hernádvécse, Hollóháza és Vilmány csapatát. Mindez azonban semmit nem von le a sátoraljaújhelyiek érdemeiből, akik 13 győzelemmel és 1 döntetlennel az első helyen zárták a pontvadászatot.

– Természetesen annál értékesebb egy bajnoki cím, minél több csapat ellen játszik egy csapat, de nekünk így is szép a tabella – mondta Nagy Zsolt, az STK elnöke. – Voltak, akik nehezen álltak ki ellenünk, tartottak attól, hogy sok gólt rúgunk, míg volt olyan hely is, ahol olyan dolgok is megestek, amelyek nem tartoznak a futballhoz. Mi tisztességgel lejátszottuk a mérkőzéseket, elég erősre sikerült a szezonunk, különösen a tavaszi része.

Az újhelyiek ott voltak a megyei I. osztályban a 2015/2016-os évadban, de csak az ősszel, a tavasszal ugyanis a csapat már nem tudta folytatni a bajnokságot, anyagi okok miatt.

– Később Szamosvölgyi Péter polgármester úr, akinek szívügye a labdarúgás, megkeresett engem és Szabó Lászlót, hogy csináljunk egy csapatot – emlékezett Nagy Zsolt.

– Két hetünk volt a megyei III-as rajtig, a régi ifjúsági játékosokhoz tudtunk nyúlni, kissé szellősek voltunk, de ott voltunk, és tavaly a negyedik helyen zártunk a Zemplén csoportban.

Az alap adott

Egy éve azonban már több idő volt a csapat, a keret kialakítására, jobban tudott készülni az STK, szakmailag képzettebb játékosokkal.

– Igen, ennek is része van az aranyéremben – fogalmazott Nagy Zsolt.

– Egy ilyen város, mint Újhely – amelynek nagyon szép múltja van a labdarúgásban, több ismert játékos indult innen –, nem lehet ezen sportág nélkül, a polgármester úr kérése többek között az volt: próbáljuk meg valamennyire visszanyerni a foci régi fényét. Mindezt úgy, hogy ne fizetett légiósok legyenek az STK-ban, hanem helyi, valamint környékbeli labdarúgók. Azt nem akartuk, akarjuk, hogy már a bajnokság elindulása előtt elköltsünk egy zsák pénzt… Az alap dolgok adottak, például az infrastruktúra, biztosított az utazás, a felszerelés, a frissítés, a költségvetésen sem módosítottunk, ősszel ugyanannyi pénzből gazdálkodunk majd, mint korábban. Persze, jó lenne, ha az önkormányzat mellé bejönnének támogatók, és esetleg ezzel inspirálni tudnánk a játékosokat.

Már öt érkező

A magasabb osztály, a megyei II. már izmosabb keretet kíván, Nagy Zsolt be is számolt erősítésekről.

– Eddig öt fő érkezett hozzánk: Rozgonyi Zsolt Bodroghalomból, Kovács László Mezőladányból, Pápa Gergő Sárospatakról, Zsiga Erik Kovácsvágásról, valamint Jáger Csaba Cigándról – sorolta az elnök.

– Jelenleg még két játékossal állunk egyeztetésben. A továbbiakban is én viszem edzőként a csapatot, elkezdtük a felkészülést, már voltunk Szlovákiában, egy négyes nemzetközi tornán, amelyet megnyertünk. A bajnokságban szeretnénk a középmezőnyben, az első nyolcban végezni a Keleti csoportban, ez, azt hiszem, hisszük, reális elképzelés.

– MI –


Tények: Akik a bajnoki cím részesei voltak

Kapusok: Gyöngyösi Dávid, Hernádi Balázs.

Védők: Farkas Kálmán, Császár József, Lukács Bence, Liscsei Dávid, Fedor Dávid, Gál Erik, Szarka Dávid, Markovics Bertalan.

Középpályások: Kucsinka Dániel, Kucsinka Tamás, Farkas Tamás, Farkas József, Bódi Roland.

Támadók: Csonka János István, Farkas Attila, Bódi Szabolcs, Bódi Rajmund.

Elnök: Nagy Zsolt.

Elnökségi tag: Ableda Tibor.

Edző: Nagy Zsolt.

Technikai vezető: Kiss András.

Szakosztályvezető: Dankó Dénes.

Bozsik alközpont vezető, szakmai vezető: Szabó László Levente.Sátoraljaújhely.
BOON.HU


hirdetés