Sátoraljaújhely hírei

2011.04.18. 16:06

Több helyen kopogtattak, de még mindig nincs főszponzora a Zempléni Fesztiválnak

<p>Több céget is megkerestek az elmúlt napokban, de egyelőre nincs főszponzora a rendezvénynek - mondta a Független Hírügynökségnek Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál igazgatója. Hozzátette: a kisebb támogatóik megmaradtak, de egyik sem tudja átvenni a főszponzori szerepet, amelyet egészen az idei évig az Antenna Hungária látott el, de a különadó bevezetése miatt nemrég felmondta ezt a tevékenységet. Tavaly az összköltség 35 százalékát fedezte az AH Zrt.</p>

Elsősorban olyan cégeket kerestek fel, amelyek a megyében vannak, vagy valamilyen módon kötődnek a térséghez, de eddig egyik sem jelezte, hogy tudná vállalni a főszponzorságot. A közeljövőben országos vállalkozásokat is megkeresnek majd - mondta Turjányi Miklós. Az Antenna Hungária Zrt. a társaságot is érintő különadó miatt lépett vissza 19 év után, a cég tavaly a rendezvénysorozat teljes költségvetésének harmincöt százalékát biztosította. A kisebb támogatókat is megkeresték az elmúlt időszakban: ők vállalták, hogy továbbra is segítik a fesztivált, de egyik sem tudja átvenni a főtámogatói szerepet.

Turjányi Miklós leszögezte, hogy semmiképpen sincs veszélyben az idei, 20. kulturális programsorozat megszervezése. A Nemzeti Kulturális Alaptól, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, az érintett önkormányzatoktól, a szponzoroktól és a jegyeladásokból származó bevételek becslések szerint 45 millió forint körül lesznek, és úgy kalkulálnak, hogy 55 millió forintra lesz összességében szükség, hogy a tavalyinál rövidebb és szerényebb, de még mindig színvonalas programsorozatot kínáljanak idén is. Tavaly százmillió forinttal gazdlkodhattak, idén kevesebb lesz a sztárvendég, és az ingyenes programok számát is csökkenteni kell, de mindez nem mehet a minőség rovására. Kevesebb jut majd hirdetésekre is- mondta a fesztiváligazgató. Május 15-én kezdődik a jegyárusítás, így akkorra össze kell állnia a szinte végleges programnak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!