Sátoraljaújhely hírei

2011.04.08. 13:49

Székhez kötözött iskolás - nyomozati bíróhoz kerül az ügy

<p>Sátoraljaújhely - Az orvosi szakvélemény szerint életszerűen mesélte el a vele történteket az a nyolcéves kisfiú, akit a gyanú szerint egy napközis tanárnő székhez kötözött. Az elkészült szakvélemény alapján a nyomozás most újabb lendületet vehet, újabb tanúkat hallgatnak ki, a fiút pedig a nyomozati bíró is meghallgatja majd.</p>

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta: elkészült a rendőrség által kért orvos szakértői vélemény, a pszichiáter szerint a kisfiú életszerűen mesélte el a vele történteket. Ennek fényében most újabb nyomozati cselekmények, egyebek közt kihallgatások várhatók. A rendőrség indítványozta, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően a kisfiút a nyomozati bíró jelenlétében meghallgassák. Az ügyben továbbra is tizennyolc év alatti személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak - tette hozzá.

Székhez kötözték a gyermeket az iskolában, mert radírt vitt a testvérének

A sátoraljaújhelyi rendőrség azután indított eljárást, hogy a karcsai általános iskola egyik tanulójának anyja bejelentette, hogy székhez kötözték gyermekét az iskolában. A feljelentés szerint a napköziben kötözték a gyereket a székhez.

A Roma Sajtóközpont korábbi közleménye szerint Józsi ezt a kemény büntetést azzal érdemelte ki, hogy engedély nélkül radírt vitt a harmadikos testvérének. A gyereket a többiek szeme láttára kötözte meg a tanár. Csak azért szabadulhatott tíz perc múlva, mert a szintén az abba az iskolába járó nővére rátalált. Az egyébként hiperaktívnak minősített kisfiú nem számolt be otthon az esetről, viszont másnap éjjel felsírt álmában és azt kérte a szüleitől, hogy "írassatok ki a napköziből, mert félek, hogy megint kikötöznek!".

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!