Sárospatak hírei

2019.04.01. 13:52

Mindhárman továbbmentek Sárospatakon

Sárospatak - Hatalmas siker a Farkas Ferenc AMI tánctagozatán.

Sárospatak - Hatalmas siker a Farkas Ferenc AMI tánctagozatán.

Idén is meghirdette az Országos Néptánc Tanulmányi Versenyt az Oktatási Hivatal. A kétfordulós, rangos rendezvény az ország több pontján területi selejtezőkkel vette kezdetét. A megmérettetésen részt vettek a sárospataki Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatának csoportjai, akik évek óta Darmos István szakmai felügyelete alatt készülnek. Ennek a célja sem titkos, hiszen a legtehetségesebb táncosok felnőttkorukban akár arra is lehetőséget kapnak, hogy tagjai legyenek az országhatáron belül és kívül is méltán ismert és elismert sárospataki Bodrog néptáncegyüttesnek.

Újhelyi verseny

Az egyik területi selejtezőt Sátoraljaújhelyen rendezték, itt három korosztályban indított csoportot a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozata. A táncos gyermekek célja a budapesti döntőbe kerülés volt. A selejtezőkön a csoportok produkcióit pontozták, s az ország 19 legmagasabb pontszámot elért csoportja juthatott tovább. Óriási sikerként könyvelhető el, hogy a Farkas Ferenc AMI mindhárom csoportja bejutott az országos döntőbe – tudtuk meg Darmos Istvántól. A Pacurka Gyermektánc­csoportot az indulók közül a legfiatalabb gyermekek alkotják. Baranyai táncokból improvizációt, valamint hegyközi játékokból és táncokból készült koreográfiát mutattak be. A Pitypang Gyermektánccsoport tagjai gömöri botolót, vasvári verbunkot és csárdást, valamint „Lássuk, mi lesz belőle” címmel dél-alföldi táncokból készült koreográfiát táncoltak.

A legnagyobbak – a Csimpolya Ifjúsági Tánccsoport tagjai – egyrészt hajdúsági táncokkal versenyeztek, ebben kanásztáncot, lassú és friss csárdást táncoltak, valamint bemutatták a „Kállói táncok” című új koreográfiájukat is. A csoportokat Darmos Éva, Kovács Borbála és Darmos István készítették fel.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!