Sárospatak hírei

2018.11.15. 13:58

Gyermekek gyógyítására adakoztak Sárospatakon

Sárospatak - Félmillió forintot gyűjtöttek össze az idei sárospataki jótékonysági vadászat résztvevői a hétvégén.

Sárospatak - Félmillió forintot gyűjtöttek össze az idei sárospataki jótékonysági vadászat résztvevői a hétvégén.

„Az összeget hagyományosan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának adják át decemberben” – közölte lapunkkal Tóth Á. Dénes, a megyei vadászkamara titkára, megyei fővadász. Hozzátette, negyedik alkalommal hirdette meg közösen az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezete, valamint a sárospataki Kossuth Vadásztársaság a jótékonysági apróvadas vadászatot. Az esemény iránti érdeklődés kiemelten nagy, ugyanis miután a felhívás megjelent a Vadász Hírmondó szeptemberi számában, a biztonsági szempontból rendelkezésre álló 25 hely egy héten belül betelt – mondta a titkár. A résztvevők adták össze a pénzt, amit a vadászkamara egészített ki félmillió forintra. A rendezvény segítségével a vadászat szépségeit is szeretnék bemutatni.

Sok új résztvevő

Kriston Nándor, az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke arról beszélt, hogy idén sok új vadászt látott a résztvevők között, ami azt jelenti, hogy nem vált „klubszerű tevékenységgé” a jótékony célú vadászat, hanem sokan megmozdulnak a vadászok közösségéből a segítségnyújtás lehetősége érdekében. Úgy véli, az esemény kiváló közösségszervező is, alkalom kapcsolatépítésre, barátkozásra. Az elnök kérdésünkre azt is elmondta: ugyan gondolkodtak, hogy a három apróvadas vadászat után idén egy nagyvadas vadászatot szerveznek, ami nagyobb adomány-bevétellel kecsegtethet, de az afrikai sertéspestis miatti óvintézkedések keresztülhúzták a számításaikat.

Géczi Ferenc, a vendéglátó Kossuth Vadásztársaság elnöke azt mondta: szívesen adnak helyet a kezdeményezésnek. Emlékeztetett rá, hogy máskor is szerveznek elesetteket segítő programokat, például karácsony környékén minden évben ételosztással várják a rászorulókat a helyi piacon.

ÉM-BSZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!