Sárospatak hírei

2017.07.23. 18:57

Patak ismét hazavárja egykori fiait

Sárospatak - Svédországból is hazajönnek az egykori patakiak a hétvégére.

Sárospatak - Svédországból is hazajönnek az egykori patakiak a hétvégére.

Sárospatak újra visszavárja mindazokat, akik kötődnek a városhoz, vagy csak megérintette őket a település szelleme, kultúrája vagy történelme. Harmadik alkalommal rendezik meg július 20-tól 22-ig a Sárospataki Kötődésűek Találkozóját. Saláta László, a rendezvény főszervezője, a Sárospataki Lokálpatrióták Egyesületének elnöke jelezte: a találkozóval egy időben a Sárospataki Bornapok és a X. Regionális Német Nemzetiségi Fesztivál is kínál programokat, éppen azért, hogy a Patakra visszalátogató vendégeknek minél több élményben legyen részük.

Elmondta, a találkozót kétévente rendezik, és az elmúlt évekhez hasonlóan több száz vendéget várnak. Azokat, akik itt születtek, tanultak, dolgoztak, vagy más miatt kedves nekik Sárospatak. Elújságolta: a rendezvényen részt vesz a találkozó ötletgazdája, Gelb József is, aki ma Svédországban él. Legfőbb cél, hogy a rokonok, ismerősök, egykori barátok újra találkozzanak, együtt szórakozzanak, színvonalas programokon vehessenek részt.

– De szeretnénk megmutatni nekik azt is, hogy Sárospatak, mely jövőre ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, mennyit szépült és mekkorát fejlődött az elmúlt évtizedek alatt – jelezte.

A sok-sok program közül Saláta László kiemelte a péntek esti zenés vacsorát, melyet az Árpád Vezér Gimnázium aulájában tartanak. Itt fellépnek azok a „befutott” zenészek, művészek, akik egykor Sárospatakról indultak. Mindenki, aki befizet a vacsorákra, kitűzőt kap, mellyel ingyenesen látogathatja meg Sárospatak nevezetességeit, sorolta az elnök.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!