Sárospatak hírei

2017.06.26. 17:49

Helyben tartani a munkaerőt Sárospatakon is

Sárospatak - Együttműködési megállapodást írtak alá az önkormányzatok.

Sárospatak - Együttműködési megállapodást írtak alá az önkormányzatok.

Aláírták a közelmúltban a partnerek az együttműködési megállapodást a sárospataki városházán, amelynek célja, hogy több szereplő közösen gondolkodásának eredményeként szakképzettséghez és munkához juttassanak embereket.

Az önkormányzat számára fontos a humánerőforrások fejlesztése." Sikora Attila

Erőforrások fejlesztése

Sikora Attila, Sárospatak alpolgármestere elmondta, az önkormányzat számára fontos a humánerőforrások fejlesztése, a foglalkoztatás ösztönzése és a társadalmi együttműködések támogatása. Most egy olyan pályázati program veheti kezdetét, amelynek fontos eleme a munkaerő helyben tartása.

A célokhoz uniós forráson keresztül érhetnek el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című konstrukcióban közel 535 millió forintot nyert Sárospatak önkormányzata és konzorciumi partnere, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal. A hároméves programban további 53 környező önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a járási kormányhivatalok, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a térség munkaadói, civil szervezetei vesznek részt.

– A program fő célja, hogy párbeszédre, együttműködésre ösztönözze a projektben résztvevő települések munkaerőpiacának szereplőit a foglalkoztatás gondjainak enyhítése érdekében – mondta az aláíráskor Prókai Orsolya, a Sárospataki Foglalkoztatási Paktum projektvezetője, aki hozzátette, a program megvalósítása során a helyi vállalkozások megfelelő munkaerőhöz jutnak, ugyanakkor a hátrányos helyzetű célcsoportokban csökken a munkanélküliség aránya, ami a térség megfelelő humánerőforrásának biztosításához és gazdasági versenyképességének növekedéshez vezet.

A projekt eredményeként helyi igényeknek megfelelő képzési és támogatási rendszer jön létre, melynek keretében 350 ember kerül bevonásra munkaerőpiaci programokba, így javítva a projektben résztvevő települések foglalkoztatási mutatóit.

ÉM-PV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!