Sárospatak hírei

2017.06.01. 09:48

Hat jelentős fejlesztés Sárospatakon

Sárospatak - Sárospatakra is jutott a sikeres TOP-os pályázatokból.

Sárospatak - Sárospatakra is jutott a sikeres TOP-os pályázatokból.

Sárospatakot összesen mintegy 14 milliárd forint értékben érintik a sikeres pályázatok – jelentette ki Aros János, Sárospatak polgármestere azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyet dr. Hörcsik Richárddal, a térség ország­gyűlési képviselőjével tartott a sárospataki városházán.

Turisztikai fejlesztések

– Ezek mindegyike természetesen nem csupán az önkormányzatot érinti, hanem vannak a sikeres pályázatok kedvezményezettjei között egyházak, civil szervezetek és oktatási intézmények – mondta Aros János. – A múlt héten 6 olyan sikeres TOP-os pályázatról kaptunk értesítést, amelyek mindegyike 100 százalékos támogatottságú.

Energetikai korszerűsítésre 247 millió forintot nyertünk, amelyből az Erdélyi iskolát, a Sarokbástyát és az idősek otthonát fogjuk fejleszteni. Helyi gazdálkodásfejlesztésre 73,5 millió forintot nyertünk, ebből a Móricz kollégium konyháját fogjuk korszerűsíteni. A kerékpáros közlekedés fejlesztésére 500 millió forintot nyertünk, ebből a Herczeg utca teljes burkolatcseréje valósul meg az alapoktól kezdve, és egy külön kerékpársávot is ki tudunk alakítani.

Turisztikai fejlesztésre 151 millió forintot nyertünk Felsőbereckivel, Bodrogolaszival, Olaszliszkával és Szegivel egy konzorciumban. Ennek keretében vízi turisztikai bázisokat alakítunk majd ki, tovább növelve ezzel a régió vonzerejét. A Zöld város kialakítása projektünk 200 millió forintos támogatást nyert, amelyből egyebek mellett a Bodrog-part fejlesztése, a Vízikapu rendbetétele és egy elektromos töltőállomás telepítése valósul majd meg. Végezetül a Megyer-hegyi tengerszemhez vezető út kialakítására 388 millió forintot nyertünk. Ebből az összegből az út rendbetétele mellett többek között parkolókat, erdei kalandpályát és egy via ferrata pályát tudunk kialakítani.

– Gratulálok Sárospatak önkormányzatának a sikeres pályázatokhoz – mondta dr. Hörcsik Richárd. – Ez egy folyamat eredménye, ami három éve zajlik, ugyanis a város vezetése akkor kezdett ezekre a pályázatokra rákészülni. Különösen fontosak a turisztikai fejlesztések ebben a régióban, amelyek meg­győződésem szerint további munkahelyeket fognak majd generálni a térségben.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!