Sárospatak hírei

2016.05.30. 12:49

Székelyudvarhelyen a sárospataki bodrogosok

Sárospatak - Erdélyben turnéztak a Bodrog Néptáncegyüttes és a FFAMI Pacurka Ifjúsági Csoportjának táncosai.

Sárospatak - Erdélyben turnéztak a Bodrog Néptáncegyüttes és a FFAMI Pacurka Ifjúsági Csoportjának táncosai.

Székelyudvarhelyen idén 50. alkalommal rendezték meg a Szejke Népzene- és Néptáncfesztivált. Több mint 10 évvel ezelőtt sárospataki táncosok már részt vettek e fesztiválon, s idén ismét meghívást kaptak e jubileumi rendezvényre A Művelődés Háza és Könyvtára fenntartásában működő Bodrog Néptáncegyüttes tagjai, akik a Pacurka Ifjúsági Csoport táncosaival kiegészülve utaztak Erdélybe – tudatta lapunkkal Darmos István, a táncegyüttes vezetője.

A tréfás borköszöntők vidám hangulatot teremtettek.” Darmos István

Tréfás borköszöntők

– A rendezvényen 12 együttes vett részt, többnyire a romániai kisebbségek – magyarok, bulgárok, rutének – képviseletében, és az egyetlen külföldi csapat a mi táncosainkból és az őket kísérő Szikes Zenekar tagjaiból állt – mondta Darmos István. – Az együttes az „Ej, te bor, hol termettél…” című műsorral lépett e fesztivál műsorain színpadra. A tréfás borköszöntők vidám hangulatot teremtettek a nagyszámú – főleg magyar anyanyelvű – közönség soraiban, és nagy sikert arattak a bodrogközi, gömöri, ördöngösfüzesi táncanyagokból készült koreográfiákkal táncosaink.

Táncház

A kapcsolódó táncházi programban is élen jártak a pataki táncosok, felcsíki, moldvai és bodrogközi táncokkal ismertetve meg a többi fiatalt. A fesztivál programjai mellett lehetőség volt arra is, hogy a Székelyföld nevezetességeivel – parajdi sóbányával, Békás-szorossal, Gyilkos-tóval, Szent Anna-tóval, Mohossal ismerkedjenek a táncosok, olyan területeken, településeken – Korond, Csíkszentdomokos – utazva keresztül, amelynek a táncaival korábban már megismerkedtek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!