Sárospatak hírei

2016.03.07. 19:52

Egyre kevesebb a remény Sárospatakon

Sárospatak - Még folynak a tárgyalások Sárospatak és a kínai befektetők között.

Sárospatak - Még folynak a tárgyalások Sárospatak és a kínai befektetők között.

Több száz munkahelyet létesítenek kínai befektetők Sárospatakon – hangzott el egy tavaly májusi sárospataki sajtótájékoztatón, amelyen a pataki városvezetés mellett jelen voltak a távol-keleti gyár, a Shanghai Feilo Acoustics Co., Ltd. képviselői.

Számunkra 50 új munkahely is hatalmas segítséget jelentene. Aros János

LED-üzem, lesz üzem?

Akkor az hangzott el, Apróhomokon egy több száz dolgozót foglalkoztató LED-üzemet fognak építeni. Ezzel gyakorlatilag a környék munkanélküliségi rátáját szinte a nullára lehetne leszállítani. A hírnek örültek a sárospatakiak és a város vonzáskörzetében élők is, és várták, mikor lehet majd jelentkezni az állásokra.

Azóta eltelt közel egy év, de annyira nem látszik még az üzem beindulása, hogy még a földterület sem került át a kínai cég tulajdonába.

– Folynak még a tárgyalások a kínai cég és az önkormányzat között – mondta lapunknak Aros János, Sárospatak polgármestere –, de egyre kevesebb reményt látok arra, hogy ezek sikeresen záruljanak. Az induláskor még az volt az ígéret, hogy több száz munkahelyet létesít a kínai cég, ehhez pedig az önkormányzat kedvezményes áron értékesíti számukra a hathektáros területet a páterhomoki városrészben. Jelenleg ott tartanak a tárgyalások, hogy a kínaiak 40-50 munkahelyben gondolkoznak, de változatlanul a beígért kedvezményes áron vennék meg a területet. Ennyi új munkahely esetében viszont nem tehetem meg azt, hogy tartsam a kedvezményes árat. Az az érzésem, hogy egyre kevesebb a remény arra, hogy megállapodjunk és elkezdődjenek az építkezések, de addig, amíg egy szemernyi esélyt látok, addig nem adom fel, mert számunkra 50 új munkahely is hatalmas segítséget jelentene.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!