Videó: Nyolcszáz hermanos éneke

Akt.:
Amikor még készült a videoklip
Amikor még készült a videoklip - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Elkészült a Herman gimnázium videója, együtt énekelnek tanárok és­ diákok.

„Wow, gratulálok, igazi Herman spirit! Külön jár a taps a tanároknak, akik még ebben is benne vannak!”, ez és még sok hasonló bejegyzés olvasható a Miskolci Herman Ottó Gimnázium szerdán debütált videója alatt a közösségi portálokon.

We are the world

És valóban, a valamivel több mint hét perc örök emlék maradhat minden hermanosnak, hiszen az iskola mind a nyolcszáz tanulója szerepel benne.

Magáról a forgatásról lapunk is beszámolt. Akkor írtuk, alighanem Guiness-rekord születhetett a forgatás napján a Hermanban, igaz, nem hivatalosan, annyi diák vett részt a forgatáson, mint valószínű, korábban sosem. A videó valójában egy dal, a világszerte jól ismert We are the world című szám klipje. Mégpedig úgy, hogy az iskola diákjai és tanárai vettek részt az akcióban Kiss Zoltán tanár úr rendezésében, ő volt a forgatás ötletgazdája is.

A diákok és a tanárok, köztük az iskola igazgatója és helyettesei énekelnek szólót, a többiek statisztálnak. A havas iskolaudvaron alkonyatban kezdődik a felvétel, közben lassan besötétedik, a klip végén több száz, magasba emelt okostelefon világít és mozog a zene ütemére.

Kiss Zoltán (ő maga is énekel a klipben) lapunknak a videó forgatásakor elmondta, ez a dal az egyik kedvence volt fiatalkorában, és örömmel tapasztalta, hogy a mai fiatalok is szívesen hallgatják, például a saját lánya is, aki szintén hermanos. Már régóta tervezték a kollégákkal, hogy eléneklik közösen a dalt például egy gyereknapon, most vált valóra a régóta dédelgetett álom.

Történetet mesél

A 25 szólistát úgy válogatták ki, hogy lefedjék az iskola minden évfolyamát az 5.-től a 12. osztályig. Hét szólórészt pedig a tanárok vállaltak. Mivel az eredeti zenei alap nem felelt meg a szólisták hangfekvésének, az egyik szülő egy diák segítségével új zenei alapot készített. A videoklip pedig nemcsak arról szól, hogy énekelnek a hermanosok, hanem egy történetet is elmesél. Mégpedig azt, fogalmazott a tanár, hogy „közös összefogással akár ilyen színvonalas produkciót is létre lehet hozni, ha akarjuk.”

ÉM-HM


Készül a felvétel
Miskolc - Alighanem Guiness-rekord születhetett szerdán a Herman Ottó Gimnáziumban, igaz, nem hivatalosan. Ekkor forgatták ugyanis a világszerte jól ismert We are the world című dal videoklipjét. Mégpedig úgy, hogy az iskola majd’ minden diákja (közel 800-an) és tanára részt vett a rendhagyó akci...

Hermanos diákok (balról): Ferenczi Szabolcs, Kalmár Dalma, Kis Martin, Farkas Gabriella, Képes Kinga
Miskolc - A legújabb középiskolai rangsorban a Herman Ottó Gimnázium az ország 12. legjobb gimnáziuma, a vidéki intézmények között a dobogós 3. helyet foglalja el, a Dunán innen pedig a legjobbnak számít. Még mindig vannak kérdések az iskolai rangsorok készítése körül. Itt az újabb középiskolai r...

Miskolci gimisek pólójában pózolt a Szikla
Miskolc - A hollywoodi sztár, Dwayne Johnson és a miskolci Herman gimisek sztorija folytatódott. Mint arról beszámoltunk, nem mindennapi módon zárta kampányfilmjét a Herman Ottó Gimnázium egyik osztálya áprilisba. A rövid videóüzenetben a Szikla, vagyis Dwayne Johnson részben magyarul biztatta a ...

Magyarul üzent a miskolci gimiseknek Dwayne Johnson
Miskolc - A miskolci Herman Ottó Gimnáziumban diákigazgató választást tartottak, a 11/3-as osztály pedig igazán nagy dobással zárta a kampányt. Sikerült ugyanis megszervezniük, hogy Dwayne Johnson videóüzenetet küldjön az iskolának. A Szikla hollywoodi birtokán vette fel az üzenetet, aminek az e...Sajószentpéter.
BOON.HU


hirdetés