Szálló por – Ismét több településen, köztük Budapesten veszélyes a levegő minősége

Akt.:
Ismét több településen, köztük Budapesten veszélyes a levegő minősége
Ismét több településen, köztük Budapesten veszélyes a levegő minősége
Budapest – Ismét romlott a légszennyezettségi helyzet, hétfőn tizenegy település – köztük Budapest – levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).

Az OKK térképén hétfőn a főváros mellett tíz települést – Hernádszurdok, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Putnok, Eger, Salgótarján, Oszlár, Nyíregyháza, Debrecen – jelöltek a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét további település levegőjét minősítették egészségtelennek. Ezek: Dorog, Vác, Szolnok, Dunaújváros, Várpalota, Szombathely, Szentgotthárd. A többi településen kifogásolt a levegő minősége.

A főpolgármesteri hivatal hétfő hajnalban az MTI-vel azt közölte: Budapesten rövid idő alatt jelentősen romlott a levegő minősége, a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Emellett országszerte több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata.

– MTI –


Az egészségügyi határérték 600-700 százalékát is megüti a szállópor-szennyezés

Döbbenetes képet mutat az Időkép szmogtérképe a levegő szennyezettségéről. A Földművelésügyi Minisztérium mérőhálózatának adatait tüntetik fel, a számok azt mutatják, hogy a szálló por és más légszennyező anyagok az egészségügyi határérték hányszorosát érik el.

legszennyezettseg

Az egészségügyi határérték 778 százalékát Sajószentpéteren mérték, a 670 százalékot Oszláron, a 614 százalékot Miskolcon.

Forrás: idokep.hu | 444.hu.


Lélegzeted eláll: így néz ki a levegőből az Avas a szmogban

Napok óta füstködriadó van Miskolcon, a légszennyezettség igen magas, szemmel láthatóan rossz a levegő minősége a városban. A szmogban alámerülő Avasról látványos drón-videó készült: levegőt alig kapunk a felvételek láttán.

Videó: Kísérteties látvány, ahogy felzabálja Pekinget a szmog

Újra szmog üli meg Kína északi részét, és a helyzet olyan durva, hogy iskolákat és autópályákat zártak le, és repülőjáratokat is töröltek. Most előkerült egy timelapse videó, ami azt mutatja meg felgyorsítva, hogyan lepte el húsz perc leforgása alatt a szmog Pekinget.

Nem a legdivatosabb viselet, de védelmet ad

Utána jártunk, milyen álarccal védekezhetünk a szmog ellen.Sajószentpéter.
BOON.HU


hirdetés